Tarihi Taş Köprünün taşları Arpaçay Kaymakamlığında bulundu

Tarihi Taş Köprünün taşları Arpaçay Kaymakamlığında bulundu

Tarihi Taş Köprü’den sökülerek Arpaçay Kaymakamlığına verilen köprünün sütun taşlarının yerine getirilmesi istendi.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Eski Ardahan yolu, Dere içi mevkiinde, Kars Çayı üzerinde ve Kars Kalesi’ne çıkış güzergâhında bulunan Taş Köprü'nün bakım ve onarımı Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

19. yüzyılda bazalt taştan 3 gözlü olarak inşa edilen Taş Köprü’nün restorasyonu Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün 2019 yılı yatırım programına alındı. Restorasyon ihalesi yapılan Taş Köprü, orijinaline sadık kalacak şekilde restore ediliyor.

Öte yandan geçmiş zamanda tarihi Taş Köprünün çıkışında bulunan 2 tane sütun taşının Arpaçay Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtında bulunduğunu söyleyen tarihçiler ve vatandaşlar, götürülen taşların tekrar getirilerek yerine konulmasını istedi.

Tarihi Taş Köprü

Kars Çayı üzerinde 19. Yüzyılda yapılan köprü kesme bazalt taştan 3 gözlü olarak inşa edilmiştir. 1855 yılında yapılan Osmanlı-Rus savaşlarından önce Kars’a gelerek Kars tabyalarının yapımında da görev alan İngiliz subayı Mühendis Albay Lake tarafından Kars Çayı üzerinde yaptırılan ve Kars’ta bulunan ikinci taş köprü, Kars Kalesini ziyaret etmek yerli ve yabancı turistlerin geçiş güzergâhında bulunuyor.

karsta-tarihi-tas-kopru-onariliyor-(5).jpgkarsta-tarihi-tas-kopru-onariliyor-(6).jpgarpacay-kaymakamligi-ataturk-aniti.jpgkarsta-tarihi-tas-kopru-onariliyor-(2).jpgkarsta-tarihi-tas-kopru-onariliyor-(1).jpgkarsta-tarihi-tas-kopru-onariliyor-(3).jpgkarsta-tarihi-tas-kopru-onariliyor-(4).jpgkarsta-tarihi-tas-kopru-onariliyor-(7).jpgkarsta-tarihi-tas-kopru-onariliyor-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler