Toraman: “Kahrolsun ırkçılık, ayrımcılık; Kahrolsun Faşizm”

Toraman: “Kahrolsun ırkçılık, ayrımcılık; Kahrolsun Faşizm”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, dün akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişinin katledildiği olayla ilgili yazılı basın açıklama yaptı.

Volkan KARABAĞ

“Kahrolsun ırkçılık, ayrımcılık; Kahrolsun Faşizm” diyen Toraman’ın yaptığı açıklama şöyle: “Irkçılık, ayrımcılık ve faşizm bir birbiriyle bağlantılı ideolojilerdir ama bunlar aynı zamanda onulmaz ruhsal problemlerdir de.

Bu dünyaya hangi ırktan hatta dinden geleceğini seçemeyen insanın, kendisi de kökenini seçemeyen başka bir ırka mensup olanlar tarafından aşağılanması ve hedef haline getirilmesi çok hazin!

Konya Meram'da daha önce saldırıya uğrayan Karslı Kürt bir ailenin yedi bireyi katledildi. Hepsine rahmet diliyorum. Katliamı kınıyor, faillerinin bir an önce yakalanması ve cezalandırılmasını beklediğimizi gür bir sesle haykırıyoruz!..

Partimiz , kimilerinin münferit dediği bu olayı araştırmak için bir heyet gönderdi. Bu heyetin araştırma ve açıklamalarıyla olayın boyutu ve nedenleri hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olacağız.

Bu yangınların da katliamın da sorumlusu iktidardır. Devleti yönetenlerin almadığı- alamadığı önlemler,  ayırmadığı bütçe yangınların söndürülememesinin; zehirli dili ve güvenlik güçlerinin gösterdiği zafiyet de bu katliamın nedenidir. Bin yıllık kardeşlikten söz edip “Burada tek Kürt kalmayacak!” anlayışına iktidarın kutuplaştırıcı dili ve tavrı nedeniyle geldik!

Unutmayalım ki ırkçılık, ayrımcılık ve faşizm yangınların en tehlikelisidir; tüm ülkeyi hatta dünyayı yakabilir!

Yaşasın halkların eşitliği ve kardeşliği!

Kahrolsun ırkçılık, ayrımcılık; Kahrolsun Faşizm!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler