TRT, Salih Şahin ile Kars'ı tanıtıyor

TRT, Salih Şahin ile Kars'ı tanıtıyor

TRT Ankara Televizyonu Kars’ta 10 kişilik ekiple, “Söyle Ahvalini” isimli programın çekimlerini yapıyor.

KARS HAKİMİYET

TRT, 3 gün süren çekimler sonucunda ortaya çıkacak olan belgeselle, Kars’ın tarihi, turistik ve kültürel varlıklarını Gazeteci, Yazar ve Müzisyen Şalih Şahin ile tanıtıyor.

Yapımcılığını Sevim Karakaya, yönetmenliğini Deniz Girginkoç Nazik ve görüntü yönetmenliğini Mesut Bülent Mortaş’ın gerçekleştirdiği proje, Kars merkez, Sarıkamış, Ani Antik Kenti ve Çıldır Gölü çevresinde gerçekleştirildi. Bu bölgede çok yönlü olarak bilinen Gazeteci, Araştırmacı, Yazar, Müzisyen ve eğitmen olan Salih Şahin ile Kars tanıtılmış olacak.

Albümleri, besteleri ve kitapları bulunan Salih Şahin ile Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı'nda, Kars Merkez, Sarıkamış, Ani Antik Kenti ve Çıldır Gölü’nde çekimler gerçekleştirildi. Kars’ın tarihini ve özellikle Alparslan türküsü işleyen Şahin, Sarıkamış şehitleri ve Kars’ın geçmişi ile ilgili de bilgiler verdi. Ayrıca kendi atölyesinde saz, kopuz, tar ve bir çok enstrüman imalatı yapan Salih Şahin’in imalatından da görüntüler alındı.

Gerçekleştirilecek yapımda, farklı illerin de tarihi ve kültürü hakkında araştırmalara yer verilmesinin yanı sıra İngilizce olarak bir çok ülkede tanıtım günlerinde de kullanılacağı belirtildi. TRT ekibinde; kamerada Yüksel Sipka, seste Serkan Yavuz, ışıkta Murat Sipahi, Muhammet Ali Yüksel, şaryoda Osman Baş, Kenan Ay, ulaşımda ise Abdültekim Tekin ve Mehmet Özdemir yer alıyor.

trt,-salih-sahin-ile-karsi-tanitiyor-(2).jpgtrt,-salih-sahin-ile-karsi-tanitiyor-(4).jpg82649012_1208473432876745_809422750555832320_o.jpgtrt,-salih-sahin-ile-karsi-tanitiyor-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler