TTK, sosyal medya hesabında Kars’ın tarihi fotoğraflarını paylaştı

TTK, sosyal medya hesabında Kars’ın tarihi fotoğraflarını paylaştı

Atatürk’ün 1930 yılında kurduğu Türk Tarih Kurumu (TTK) arşivinde bulunan Kars’a ait tarihi fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Tacettin DURMUŞ

Türk Tarih Kurumu, ttk.gov.tr instagram ve  twitter hesabından yayınladığı çeşitli fotoğraflardan oluşan 2 dakikalık slayt gösterisini, Kars yöresine ait ‘Bayram gelip elime elimize’ türküsünün müziği eşliğinde takipçilerinin beğenisine sundu.

Slaytta, Kars’ın yıllar önce Kars Kalesinden kar altında çekilmiş fotoğrafının yanı sıra, Kars Çayı, Ani Ören Yeri ve kent merkezindeki tarihi dokunun siyah beyaz fotoğrafları yer aldı. Paylaşılan fotoğraflardan birisinin ise Kars Stadyumunda 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramında gösterilerini sunan modern kıyafetli öğrencilerin olması dikkat çekti.

Türk Tarih Kurumu, sosyal medya hesaplarında önemli gün ve tarihlerde paylaşım yaptığı gibi #KentTarihi etiketiyle de iller ile ilgili paylaşımlar yaptığı bilinmektedir. Bugün de Türk Tarih Kurumunun Kars paylaşımı yapması, Karslılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

1930 yılının Haziran ayında ilk toplantısını yaparak faaliyetlerine başlayan Türk Tarih Kurumu, bizzat Atatürk tarafından kurulan kurumların başında gelmektedir.

Öte yandan Kars’ta ki sivil ve dini mimariler üzerine çalışmalar yapan tarihçi Faruk Torunoğulları; Türk Tarih Kurumu’nun kurucu başkan vekili ve 2. başkanı olan Türk siyasi ve düşünce tarihine damgasını vuran Yusuf Akçura’nın, 5. dönem Kars milletvekili olarak meclise girdikten bir süre sonra vefat ettiği hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler