Turistik Doğu Ekspresi’nde hasret bitiyor

Turistik Doğu Ekspresi’nde hasret bitiyor

İlk seferini 12 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirecek olan Turistik Doğu Ekspresi ile bölge turizmi büyük ivme kazanacak.

Volkan KARABAĞ

Seyahatseverlerin merakla beklediği Turistik Doğu Ekspresi yeniden yolcularına kavuşuyor. 12 Aralık’ta yola çıkacak Turistik Doğu Ekspresi yolcuları Ankara’dan uğurlanacak. Geçen dönem 1411 yolcunun seyahat ettiği Turistik Doğu Ekspresi bu yıl bölge turizmi için büyük umut vaat ediyor.

Doğu Ekspresi’nden ayrılarak 29 Mayıs 2019’da ilk seferini yapmaya başlayan, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Turistik Doğu Ekspresi, yeni dönemde ilk seferini Ankara’dan 12 Aralık 2022, Kars’tan ise 14 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirecek. Turistik Doğu Ekspresi Ankara’dan hareketle, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum’dan geçerek Kars’a yaklaşık 31 saatte varıyor ve 1300 kilometre yol kat ediyor. Turistik Doğu Ekspresi, 2021-2022 kış sezonunda Ankara-Kars ve Kars-Ankara hatlarında toplam 62 sefer yaptı. Geçen dönem Turistik Doğu Ekspresi ile 1411 yolcu seyahat etti.

Turistik Doğu Ekspresi ile seyahat eden yolcular farklı lezzetleri tadarken, tarihi ve kültürel değerleri görme imkanına kavuşuyor. Turistik Doğu Ekspresi sadece Kars’ın değil, güzergahında bulunan Sivas, Erzurum ve Erzincan’ın keşfedilmesi için de fırsatlar sunuyor. Turistik Doğu Ekspresi, Ankara - Kars arasında; İliç ve Erzurum’da, Kars-Ankara arasında; Erzincan, Divriği ve Sivas’ta 3’er saat durarak grup ve bireysel olarak seyahat eden yolculara turistik yerleri gezme imkanı sağlıyor. Söz konusu istasyonlarda duran tren, yolcularını Karanlık Kanyon, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Ani Arkeolojik alanı, Divriği Ulu Camisi, Gök Medrese'nin de aralarında bulunduğu doğal ve kültürel mirası keşfe çıkarıyor. Seyahat severler, tarihi zenginliğin yanında gastronomik zenginliğe de şahitlik etme fırsatı yakalıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler