Türk Kızılay’ı Kars’ta, kan bağışçılarını ödüllendirdi

Türk Kızılay’ı Kars’ta, kan bağışçılarını ödüllendirdi

Türk Kızılay’ı Kars Şubesi ile Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü, gönüllü ve düzenli olarak kan bağışında bulunan 132 bağışçıyı altın, gümüş, bronz madalya, beraat ve plaket ile ödüllendirdi.

Cem DAŞDELEN / KARS HAKİMİYET

Bir otelde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Programa, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, Türk Kızılay’ı Kan Merkezi Bölge Müdürü Abdullah Özer, Türk Kızılay’ı Kars Şube Başkanı Sıddık Demir, Türk Kızılay’ı Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Tipi, Türk Kızılay’ı Kars Kan Bağış Merkezi Müdürü Muhammet Şahin, Türk Kızılay’ı Doğu Anadolu Bölge Planlama Sorumlusu Fuat Gülnahar, Türk Kızılay’ı Kars Kan Bağış Merkezi Koordinatörü Mehmet Resul Kansu, Halk Bankası Kars Şube Müdürü Muhsin Doğrucan, gönüllü ve düzenli olarak kan bağışında bulunan bağışçılar katıldı.
Türk Kızılay’ı Doğu Anadolu Bölge Planlama Sorumlusu Fuat Gülnahar, programda yaptığı konuşmasında, Türk Kızılay’ı olarak 2018 yılı içerisinde ülke genelinde toplam 2 milyon 571 bin 482 ünite kan bağışı gerçekleştirerek ülkemizin kan ihtiyacının yüzde yüz üçünü karşıladıklarını söyledi.
Doğu Anadolu Kan Merkezine bağlı toplam 6 ile hizmet verdiklerini belirten Gülnahar, “Bu illerden 2018 yılı içerisinde toplamda 62 bin 552 ünite kan bağışı siz değerli bağışçılarımız sayesinde gerçekleşmiştir. Yapılan istatistiklere göre ülkemizde yılda yaklaşık 2 milyon ünitenin üzerinde yani her dört saniyede bir kana ihtiyaç duyulmaktadır. İhtiyaç duyulan kanın güvenilir kaynaklardan temin edilmesi, hem ihtiyaç sahipleri hem de meslek hayatlarında kanı bir tedavi aracı olarak kullanan hekimlerimiz açısından hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle sizlerin değerli katkılarıyla ihtiyacımız olan kanların çok kısa süre sonra gönüllü kan bağışçıları tarafından karşılanacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Türk Kızılay’ı Kars Şube Başkanı Sıddık Demir de, konuşmasında kan bağışçılarına teşekkür ederek, bu programın Bölge Müdürünün şahsi gayreti ve Kars Şubesinin desteği ile Kars’ta ilk kez yapıldığını söyleyerek, “Kutsal bir görevi yerine getirdiniz. Kan gibi önemli bir bağışta bulundunuz. Salonda bulunan her şahsın on ve üzeri kan verdiğini hesaplayacak olursak ve şuan da salonda görünmeyen binlerce insanın var olduğunu hissediyorum. Çünkü onlar sizin kanlarınızla can buldular” dedi.
Türk Kızılay’ı Kan Merkezi Bölge Müdürü Abdullah Özer de, Kars’ın adı gibi bir serhat şehir olduğunu ifade ederek, “Bu küçücük şehrimizde bir yıl boyunca 12 bin ünite gibi bir kan bağışı topluyoruz. Bunu 90 bin nüfuslu, 100 bin nüfuslu belki de bu 100 bin nüfusunun bir kısmı başka şehirlerde ikamet eden bir şehirde alıyoruz. Yani nüfusunun yüzde 10’undan fazlası tüm zorluklara rağmen kan bağışı yapan bir topluluk. O yüzden Kars’taki herkes çok kıymetli. Burada belki 50 tane bağışçımız olabilir ama biz 12 bin kan bağışı topluyoruz. Sizler şuan onların hepsinin temsilcisisiniz. Bir ünite kan üç kişinin hayatını kurtarıyor. Yani bu gün Kars ilimiz yıllık 36 bin kişinin hayatına katkı sağlıyor. Bu 36 bin kişinin hepsi Kars’ta değil. Sizlerin sayesinde hiç tanımadığınız, hiç görmediğiniz başka şehirlerde ki insanların canına can katıyorsunuz. O yüzden çok ayrı bir yeriniz var. Her sene Kars’ta artık madalya töreni düzenleyeceğiz. Türkiye’de bu oranın en yüksek olduğu illerden birisindesiniz. Bu iklim şartlarının sadece yüzde 20’si başka yerlerde olsa bu bağışlar çok ciddi oranda düşecektir. O yüzden çok kıymetlisiniz, çok fedakarsınız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından gönüllü ve düzenli olarak kan bağışında bulunan bağışçılara altın, gümüş, bronz madalya, beraat ve plaketleri takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler