Türkiye’de Ramazan’ın ilk iftar topu Kars’ta atıldı

Türkiye’de Ramazan’ın ilk iftar topu Kars’ta atıldı

Tacettin Durmuş, 8 aylık bebeği ile iftar topu attı.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

11 ayın sultanı Ramazan kılınan ilk teravih namazı ve ilk sahur ile birlikte tutulan oruçlarla başladı. Kars’ta 15 yıldır geleneksel hale getirilen ve Türkiye’de ilk olmaz özelliğine sahip iftar topu atma geleneği bu yıl da devam etti.

Kars’ta iftar topu geleneği bu yıl da Ramazan ayının ilk günü akşam ezanının okunmasıyla birlikte Ebû'l Hasan Harakâni Hazretlerinin türbesinin bulunduğu manevi ortamda, tarihi Kars Kalesi eteklerindeki Evliya Camisi'nin bahçesinden atıldı.

DURMUŞ, 8 AYLIK BEBEĞİ İLE İFTAR TOPU ATTI

Kars’ta iftar topunu, “Ateşleyici yeterlilik belgesi”ne sahip Tacettin Durmuş eşi Dilek Durmuş ve 8 aylık kızı Ani Durmuş ile birlikte ateşledi. Topun patlamasıyla vatandaşlar oruçlarını açtı.

Durmuş, Kars’ta her yıl olduğu gibi bu yılda Kars Valiliğince geleneksel hale getirilen Ramazan Topu atma geleneğinin, Ramazan ayın boyunca devam edeceğini söyledi.

15 yıldan beri Kars’ta Ramazan topu atma geleneğini kendisinin marifetiyle Valilikçe sürdürüldüğünü belirten Durmuş, Kars Valisi Türker Öksüz, adına tüm İslam aleminin mübarek Ramazanını kutladı.

Durmuş iftar topunu attıktan sonra gazetecilere bir açıklama yaparak, “Eşim ve 8 aylık kızımla beraber bu yıl da aynı etkinliğe devam ederek 15. yılda da Karslıların oruçlarını açması için topu attık. Böylece Türkiye’de iftar topu yine ilk önce Kars’ta atılmış oldu. Çünkü Kars akşam ezanının ilk önce okunduğu iller arasında. Allah Kars halkının tuttukları oruçları kabul etsin. Topu her yıl olduğu gibi bu yılda Kars Valiliği adına ateşledim. Ben de tüm İslam âleminin ramazanını kutluyorum.” dedi.

KARS’TA BİN 500 KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Kars Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından “Harakani Sofrası” olarak kurulan iki çadırda yaklaşık bin 500 kişiye iftar yemeği verildi.

turkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(1).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(2).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(3).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(4).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(5).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(6).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(7).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(8).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(9).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(10).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(11).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(12).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(13).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(14).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(15).jpgturkiye’de-ramazan’in-ilk-iftar-topu-kars’ta-atildi-(16).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler