Ünlüler Kars’ta

Ünlüler Kars’ta

Türkiye'nin ilk peynir müzesi Zavot Eko Müzesi ile tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etmek için 21 kişilik grup Kars’a geldi.

Coğrafi işaret alan Kars Kaşarı ve Kars’ın diğer lezzetleriyle karşılanan grup, Kars’ın yöresel ürünleri standına hayranlıklarını gizleyemeyerek telefonlarıyla sosyal medyadan bu olayı paylaştılar. Sosyal medyada yaklaşık 9 milyon takipçileri olan grup Kars’ta 3 gün kalacak. 

Aralarında Sanatçı Simge Sağın, Big Chefs'in kurucusu Gamze Cizreli, Spiker Murat Güloğlu, Gazeteci Müge Akgün, Sağlık ve Estetik Danışmanı Şah Yaycı ve Komedyen Kaan Sekban’ın da olduğu 21 kişilik grup, Hotel Katerina Sarayı’nda konaklayacak.

Kars’a gelen grup adına bir konuşma yapan Sağlık ve Estetik Danışmanı Şah Yaycı, “İlhan Koçulu ve Pınar Kaftancıoğlu, biz yerli üretimi hayata geçirsek, kalkınmayı sağlasak diye konuşuyoruz ya işte bunlar burada bu işi çok önceden yapmaya başlamışlar ve Kars’taki göçü tersine çevirmişler. Kars’ta bir yerli üretim başlamış ve bir istihdam sağlamışlar. Bu istihdam ile birlikte burada ciddi bir kaynak yaratmışlar. İnsanlar çok mutlu, bizde onlar burada ne yapıyorlar? Ne ediyorlar? Onları görmeye geldik bir Kars hikayesi olarak. Onlar burada Kars bahçeciliği yapıyorlar. Kars’ın 52 köyünde tarım yapıyorlar ve en son çilek üzerine bir çalışmaları var. Düşünebiliyor musunuz? Bu bir devrim. Kars’ta çilek üretiliyor. İlhan Koçulu Türkiye’de ilk Eko Müze dediğimiz peynir müzesini kendi imkanlarıyla yaratmış. Buraya biz daha önceden gelip gördüğümüz zaman şaşırdık ve gerçekten çok etkilendik.” dedi.
Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği ve Eko Müze Zavot Başkanı, peynir üreticisi İlhan Koçulu da Kars’ta misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kars 2000 yılında çok hızlı göç alan ve göç veren hatta gazetelerde “50 Milyona satılık şehir” diye çıkan bir şehirdi. O üzücü olaydan sonra ben Kars’ta kalma kararı aldım. Kendi köyümde başladım, önce kendi evimin önünü süpürmeye başladım. Torunlarla başladık, kadınlarla devam ettik. Ekomüze’de 32 tane peynir çeşidimiz var ve bunları sizlere göstereceğim. Ben tekrar hoş geldiniz diyorum.” ifadesini kullandı.

Kars’a gelen 21 kişilik ünlü grubu 3 gün boyunca misafir etmenin mutluluğu paylaştıklarını ifade eden Hotel Katerina Sarayı Sahibi Gözde Erdoğdu, “Bugün bizi tercih eden misafirlerimize Kars’ın misafirperverliğini en iyi şekilde göstermek ve konforlu bir hizmet sunmak için tüm ekip arkadaşlarımızla hazırlıklarımızı tamamladık. Biz Kars’a gelen turistlerin evlerinde yaşadıkları rahatlıkları burada da yaşamalarını istiyoruz.” dedi.

unluler-kars’ta-(1).jpgunluler-kars’ta-(2).jpgunluler-kars’ta-(3).jpgunluler-kars’ta-(4).jpgunluler-kars’ta-(5).jpgunluler-kars’ta-(6).jpgunluler-kars’ta-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler