“Üreterek tüketen öğrencilerimiz var”

“Üreterek tüketen öğrencilerimiz var”

Kars’ın Selim ilçesinde Karahamza Zekeriya Atilla Ortaokulu ‘Topraktan Sofraya’ projesiyle organik tarım çalışması başlattılar.

Gül Adile DAKMAZ

İlkbahar aylarının gelmesiyle beraber, Kars’ın Selim İlçesinde Karahamza Zekeriya Atilla Ortaokulu bahçesinde öğrenciler, veliler ve öğretmenleri organik tarım çalışmalarını başlattılar.

Karahamza Zekeriya Atilla Ortaokulu arka bahçesinde 'Topraktan Sofraya’ projesiyle okul öğrencileri organik tarım yaparak kendi sebze ve meyvelerini yetiştirmeyi amaçlıyorlar. Yaklaşık 100 öğrencinin faydalanacağı okul bahçesi tüm okul öğrencilerini kapsıyor. Uygulamada öğrencilerin toprağı tanıması, bitki yetişme süreçleri ve organik tarım öğrenmeleri amaçlanıyor. Ayrıca okul öğrencileri başlattıkları proje kapsamında okul bahçesinde; domates, salatalık, fasulye, patates ve çeşitli çiçekler üretmeyi hedefliyorlar.

“Üreterek tüketen öğrencilerimiz var”

Organik Tarım çalışmasının öğrencilere faydalı olacağını belirten Okul Müdürü Mürsel Kızıltaş, “Karahamza Zekeriya Atilla Ortaokulu olarak öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velileri ile beraber Topraktan Sofraya projesiyle okulumuzda organik tarım çalışmasını başlattık. Okul bahçemizi sebze ve meyve ekerek verimli hale getirmeye çalıştık. Bu proje ile üreterek tüketen öğrencilerimizin mutluluğuna bizlerde şahit olacağız. Artık şunu diyebiliriz bizim üreterek tüketen öğrencilerimiz var. Hatta toprakla ilk defa temas edecek çocukların olduğunu düşündüğümüzde, çocuklarımız ellerinden geldiğince tohumları ekerek büyütmeye çalışacak. Birkaç ay içerisinde de hasatları toplamayı amaçlıyoruz. Organik Tarım çalışmamızın belirli aşamaları var bunlar; çapalama, gübreleme ve ekim aşamasından geçecek. Ayrıca okul bahçesinde; domates, salatalık, fasulye, patates ve çeşitli çiçekler üretmeye çalışacağız. Bu şekilde hem öğrencilerimizin motor becerileri gelişmiş olacak hem de sağlıklı ürünler yetiştirip bundan faydalanarak sağlıklı bireyler yetiştirmiş olacağız.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler