‘Vahşi yaşam katilleri’ Kars polisinden kaçamadı!

‘Vahşi yaşam katilleri’ Kars polisinden kaçamadı!

Kars polisi yabani hayvanları yakalayıp satan 7 kişilik çeteyi çökertti.

Volkan KARABAĞ

Kars İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Sarıkamış ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yırtıcı/yabani hayvanları yakalayıp satan bir grubu tespit etti.

Polis ekiplerinin teknik ve fiziki takip sonucu; 22 Eylül 2020 günü Sarıkamış - Erzurum çıkışında durdurulan bir araç da yapılan aramada aracın arka sağ ve sol kapının içine saklanmış vaziyette 2 adet "Atmaca"  2 adet "Doğan" cinsi kuş ve  27 Eylül 2020 günü Kars-Erzurum yolu üzerinde durdurulan 2 araç da yapılan  aramada 1 adet "Doğan" ve çok sayıda yabani hayvan yakalamak için kullanılan aparat ele geçirildi.

Ayrıca polis ekipleri, 1 Ekim 2020 günü aynı grubun yeni yöntem ve  taktik geliştirerek Kars’ta hiçbir PTS (Plaka Tanıma Sistemi) yakalanmayıp Göle güzergahını kullanarak Şanlıurfa’ya gitmeyi planladıkları tespit edilen şahısların yakalanması için yaptığı çalışmada, aracın Çat Karlıova arasında olduğu tespit edildi. Karlıova İlçe Emniyet Amirliği ile koordine kuran Kars polisi, araç ve şahısları Karlıova ilçesinde durdurdu ve araçta yapılan aramada 3 "Atmaca", 3 "Doğan" ve bu hayvanların yakalanmasında kullanılan malzeme yakalandı.

Olayı gerçekleştiren 7 şahıs hakkında  Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerince toplam 176 bin TL İdari para cezası uygulanırken, yakalanan 11 yabani hayvan ise doğaya bırakıldı.

‘vahsi-yasam-katilleri’-kars-polisinden-kacamadi!-(10).jpg‘vahsi-yasam-katilleri’-kars-polisinden-kacamadi!-(1).jpg‘vahsi-yasam-katilleri’-kars-polisinden-kacamadi!-(2).jpg‘vahsi-yasam-katilleri’-kars-polisinden-kacamadi!-(3).jpg‘vahsi-yasam-katilleri’-kars-polisinden-kacamadi!-(4).jpg‘vahsi-yasam-katilleri’-kars-polisinden-kacamadi!-(5).jpg‘vahsi-yasam-katilleri’-kars-polisinden-kacamadi!-(6).jpg‘vahsi-yasam-katilleri’-kars-polisinden-kacamadi!-(7).jpg‘vahsi-yasam-katilleri’-kars-polisinden-kacamadi!-(8).jpg‘vahsi-yasam-katilleri’-kars-polisinden-kacamadi!-(9).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler