Vali getirdi, köylüler engel oldu!

Vali getirdi, köylüler engel oldu!

Kars Valisi Türker Öksüz Kuyucuk Gölü’nün kurumaması için can suyunu verdi, ancak köylüler suyun önüne bent çekti.

Volkan KARABAĞ

Türkiye’nin 13’üncü,  Doğu Anadolu’nun ilk Ramsar alanı olan, Avrasya-Afrika göç yolu üzerinde bulunan ve yaklaşık 250 kuş çeşidine ev sahipliği yapan Kuyucuk Gölü’nün kuruması nedeniyle Vali Türker Öksüz’ün talimatlarıyla gölün kurtarılması için çalışma başlatıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden konunun uzmanı akademisyenler ve Kuzeydoğa Derneği tarafından yapılan teknik çalışmalar sonucunda sorunlar tespit edilerek kısa ve uzun vadeli çözüm önerileri sunulmuştu. İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü koordinesinde zemin etütleri yapılarak sondaj kuyusu açılması ve İl Özel İdaresi tarafından sondaj kuyusundan göle su taşıyacak iletim hattı inşa edilmesiyle sondaj kuyusundan göle su verilmeye başlanmıştı. Sondaj kuyusundan Kuyucuk Gölü’ne günde bin 200 ton su pompalanarak gölün eski haline gelmesi ile eko sistemin yeniden canlanması öngörülüyordu.

Ancak bölgede yaşayan bazı köylüler suyun önüne bent çekerek Kuyucuk Gölüne giden suyun önünü kesti.

Olaydan bilgisi olan Vali Öksüz’ün talimatıyla bazı köylüler tarafından çekilen bent görevliler tarafından kaldırıldı.

Vali Öksüz tarafından Kuycuk Gölü Kuş Cenneti’nin kurumaması, verilen can suyunu koruma ve bölgede güvenliği sağlama adına görevli bulundurulacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler