Vali Öksüz afet bölgesinde incelemelerde bulundu

Vali Öksüz afet bölgesinde incelemelerde bulundu

Kars Valisi Türker Öksüz, dün sağanak yağışın şiddetli sele dönmesi sonucu zarar gören Selim ilçesine bağlı Başköy, Gelinalan, Yeşiltepe ve Büyük Oluklu köylerinde incelemede bulundu.

Vali Öksüz’e incelemeleri sırasında İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İl Afet Ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Oktay Ayğan ile Selim İlçe Kaymakamlığına vekâlet eden Kağızman Kaymakamı İshak Çınar da eşlik etti.

Vali Öksüz incelemelerinin ardından Kaymakam İshak Çınar, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan’dan sel felaketinin ardından başlatılan çalışmalar ve zararlar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Vali Türker Öksüz, felaketin ardından başlatılan çalışmalarla yaraların sarılmaya başladığı söyledi.

Devletin tüm ilgili kurumları ile selin neden olduğu zararları ve köylülerin mağduriyetlerinin giderileceğini belirten Vali Öksüz, devletin tüm imkanlarını kullanmakta olduğunu söyledi.

Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu da söyleyen Kars Valisi Öksüz, “Sağanak yağış sonrası meydana gelen sel öncelikli olarak Başköy’de etkili oldu. Bazı evler kullanılamaz hale geldi. Bazı evlerimizde de vatandaşların eşyalarında hasar var.  İçme suyu şebekesi ve yollar zarar gördü. Devletimizin imkanlarını sonuna kadar kullanarak bu zararları ortadan kaldıracağız, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Devletimiz zarar gören köylerimizin yaralarını saracak. AFAD, İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri çalışmalarını devam ettiriyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı ekipler de tarımsal alanlarda hasar tespit çalışması yapıyor. Bu çalışmaların sonucunda köylerde yapılması gereken her türlü işi yapacağız, sıkıntıları gidereceğiz. Can kaybı olmadıktan sonra devletimizin imkanlarıyla diğer sorunları çözebiliriz. Vatandaşımızın canı her şeyin üstündedir. Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın." Dedi.

5b15a3ef-7c60-477d-b843-1a3a6b67277d.jpg51636dc2-2141-41da-a041-6f21039fd1bd.jpgb54df8dc-f5d7-43f1-9018-aba3cab515be.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler