Vali Öksüz: “Amacımız Kars’ın kamu yatırımlarından en büyük payı almasıdır”

Vali Öksüz: “Amacımız Kars’ın kamu yatırımlarından en büyük payı almasıdır”

Kars’ta 2021 yılının 4’ncü ve son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Türker Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi.

Yargıç HARMANKAYA

Vali Öksüz, toplantıda yaptığı konuşmada; tüm kurumların öncelikli amacının Kars’ın kamu yatırımlarından en büyük payı alması olduğuna dikkat çekti.

Kars Belediye Başkan vekili Nihat Oğuz, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kadir Çakmak, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve tüm kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda; 2021 yılında yapılan ve 2022 yılında yapılacak olan yatırımlar masaya yatırıldı.

Kurum temsilcilerinin yatırımlarını anlattığı sunumlar öncesi gündemi değerlendiren Vali Türker Öksüz, kurumlar arası koordinasyonun önemine değinerek, mevsim şartlarının kısa olduğuna dikkat çekti.

Bu nedenle tüm kurumların işlerini ivedilikle tamamlamalarını isteyen Vali Öksüz, Kars milletvekillerinin de yoğun çabasıyla birlikte, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm bakanların Kars ile ilgili yatırımlara tam destek verdiklerini söyledi.

SON 2 YIL BAZI OLUMSUZLUKLARLA GEÇTİ

2020 ve 2021 yıllarının ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da başta pandemi olmak üzere bazı olumsuzluklarla geçtiğini hatırlatan Vali Türker Öksüz, “Bu nedenle yatırımlarımız tam anlamıyla devam edemedi. Bu yılın Mayıs ayından sonra biraz toparlanma oldu. Kars’ta mevsim şartları diğer illerimize göre oldukça zor geçiyor. Bizim yaz sezonunda yani inşaat çalışması yapılabilinecek dönemlerde daha fazla çalışmamız, ödenekleri daha hızlı kullanmamız gerekiyor. İşlerimizi birebir takip etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde mevsim kısalığından dolayı yatırımları zamanında bitirememe gibi bir olumsuzlukla karşılaşmış oluyoruz. Dolayısıyla her yatırımcı kurum amirimiz yatırımları birebir takip etmeleri, ödenekleri zamanında kullanmaları önem arz ediyor. Yatırım programlarında yer alan kamu yatırımlarını bitirme noktasında elinden gelen gayretleri göstermek durumundasınız.

YATIRIMLARIMIZI KISA SÜREDE REAİLİZE ETMEK DURUMUNDAYIZ

Yatırımcı kurumlarımızdan beklentilerimiz bu projeleri yürütürken ivedi şekilde gerçekleştirmeleridir. Mevsim şarları bizi zorluyor. Kısa sürede yatırımları reailize etmekte zorluk çekiyoruz. Bir yandan da yatırım projelerinin yıllık gerçekleştirilmesine dönük faaliyetleri planlarken öncelik sıralamasına göre planlanması da bir o kadar önemlidir. Bazı kurumların koordinasyon içerisinde olmadığını da görüyorum. Dolayısıyla ilgili kurumlar gerek bu toplantı vesilesiyle veya bu toplantının dışında birebir ilişkilerle bu koordinasyon meselesini çözeceklerini düşünmüyorum.

HEPİMİZİN ORTAK BİR AMACI VAR: O DA KARS

Hepimizin ortak bir amacı var o da; Kars’ı daha gelişmiş daha kalkınmış, kamu yatırımları yönünden daha fazla istifade etmiş bir il haline getirmek olmalıdır. Ortak amacımız budur. Bunun için çalışıyoruz. Bu şehrin ne kadar tarihi ve kültürel zenginliği olan ve önemli bir şehir olduğunu her kes biliyor. Bu nedenle Kars’ın kamu yatırımlarından daha fazla pay almasını istiyoruz. Bu nedenle bütün yatırımları birebir takip ediyoruz. Zaman zaman merkezi hükümet ve bananlıklar nezdinde milletvekillerimiz ile takiplerimiz oluyor. Şehrin gelişmesi ve kalkınması için kilit önemde olan yatırımları birebir takip etmenin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Onun için tüm kurumlarımız da yatırımlarını takip edip bize kadar gelen süreçte takip ederse sorunsuz ilerler.”dedi.

10 SEKTÖRDE 250 ADET PROJEMİZ VAR

Kars il genelinde İl Yatırım Takip Sistemine göre; 10 sektörde 250 adet projemiz bulunduğunu da hatırlatan Vali Türker Öksüz:  “Bu yatırımların toplam proje tutarı 5 milyar 604 milyon 112 bin TL’dir. Önceki yıllar harcamalar toplamı 807 bin 884 TL, toplam yılı ödeneği 553 milyon 440 bin 190 TL’dir. Yıla harcama tutarı 299 milyon 485 bin TL. Toplam harcama tutarı ise 1 milyar 107 milyon 369 bin TL olarak gerçekleşmiş durumdadır. 250 adet projeden 29’u tamamlanmış, 137’si devam ediyor, 19’u ihale aşamasında ve 64 tanesi de henüz başlanılamayan ve bir tanesi de tavsiye edilen projemizdendir. Projelerin kurumlara göre dağılımı ise şu şekildedir: DSİ’nin 63, Milli Eğitim Müdürlüğünün 50, İl Özel İdaresinin 38, Karayolları Bölge Müdürlüğünün 28, TCDDY’nın 15, Kars Belediyesinin 15, Kafkas Üniversitesinin 11, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünün 7, Kars Şeker Fabrikasının 7, Sarıkamış Belediye Başkanlığının 7 projesi bulunmaktadır. Yine Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü, Tarım ve Orman il Müdürlüğümüzün 2’şer, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD ve TEİAŞ’ın da 1’er projesi bulunmaktadır.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler