Vali Öksüz, bu defa da İstasyon Mahallesi sakinlerini dinledi

Vali Öksüz, bu defa da İstasyon Mahallesi sakinlerini dinledi

Kars Valisi Türker Öksüz, göreve başladığı günden bu zamanda kadar geleneksel hale getirdiği halk buluşmaları kapsamında mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Vali Öksüz Ramazan ayı sonrası bu kez de İstasyon Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek, var olan sorunlarını dinledi ve vatandaşların taleplerini aldı.

Vali Öksüz’e ziyareti sırasında Vali Yardımcısı Serdar Demirhan, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seyyid Müçteba Erdem, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tuncer Tekin ve  Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Yılmaz Karadağ da eşlik etti.

Vali Öksüz, gerçekleştirdiği halk buluşmasında Mahalle Muhtarı Çetin Alin, mahalle imamı ve mahalle sakinlerini tek tek dinleyerek taleplerini aldı. İstasyon Mahallesi Muhtarı Çetin Alin ve mahalleli öncelikli olarak Vali Öksüz’den taziye evi isteyerek, "Mahallemizde taziye evi yok. Mahallemizde sadede İstasyon Camisi var. Yeni Cami projesi var ama beklemede. Bu camimiz yetersiz. Belediyenin sorumluk alanına giren yol ve kaldırım sorunlarımız var. Kars Belediyesine bildirdik. Sokak köpekleri büyük sorun olarak karşımızda. Çocuklarımızı okula götürünce ve karanlık sokaklarda korkuyoruz. Okul önlerine hız kesiciler istiyoruz. Mahalleli olarak en büyük sorunlarımızdan birisi de şehirler arası otobüsler, tırlar, kamyonlar ve hayvan pazarına hayvan transferi yapan araçların park etmesidir. Hayvan pazarının tüm pislikleri mahallemize taşınıyor ve trafik keşmekeşi yaşanıyor. Kadınlar olarak mahallemize yeşil akan ve çocuklarımız için parklar ve kütüphane istiyoruz. Asri mezarlık çevresine park alanı ve Bahri Dağdaş Caddesi ile Cumhuriyet Mahallesinin kesiştiği Kazım Karabekir Kışlası kavşağına trafik ışıkları istiyoruz” şeklinde taleplerini sıraladı.

Vali Öksüz: “Bizler kamu hizmetlerini vatandaşa en etkin şekilde vermek çabasındayız”

Mahalle halkının talep ve önerilerini tek tek dinleyerek Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile birlikte ilgili müdürlere not aldıran Kars Valisi Türker Öksüz: “Bizim amacımız mahallerimizin ve ilimizi genelinin her ne sorunu ve ihtiyacı varsa dinlemek ve çözüm sağlamak istiyoruz. İldeki tüm kamu kuruluşları ve hizmet veren birimlerimiz olarak kamu hizmetlerini sizlere en etkin, verimli ve hızlı bir şekilde verebilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Elbetteki bir takım eksiklikler söz konusu olabilir. Bizlerin göremediğimiz ihtiyaçlarınız veya yeni oluşan ihtiyaçlarınız olabilir. Bizim amacımız bu sorunları tespit edip çözmektir. Hepinizin bildiği gibi Kars sıradan bir il değildir. Kars tarihi ve kültürel geçmişi birikimi olan bir ildir. Kars son yıllarda turizm açısından gittikçe önemli ivme kazanan bir il haline geldi. Binlerce yerli ve yabancı turist Kars’ı ziyaret ediyor. İlimizde bir yandan da Turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılık faaliyetlerimiz devam ediyor. Hayvan varlığımız ülke genelinde önemli bir yer tutuyor. Tabiî ki mahallede yaşadığınız bazı sorunlar yerel hizmetlerdir. Yol, su, alt yapı, temizlik belediye hizmetleridir. Elbette ki belediye üzerine düşen görevi yapacaktır. Görevlerini eksik bıraktıkları noktalarda da biz uyarı görevimizi yaparız ve görevlerini onlara hatırlatırız. Takipçi oluruz ve bizim bu noktada görev ve sorumluluğumuz var. Bizler Valilik ve tüm kurumlar olarak sizlerin taleplerine karşı duyarlıyız." dedi.

vali-oksuz,-bu-defa-da-istasyon-mahallesi-sakinlerini-dinledi-(1).jpgvali-oksuz,-bu-defa-da-istasyon-mahallesi-sakinlerini-dinledi-(3).jpgvali-oksuz,-bu-defa-da-istasyon-mahallesi-sakinlerini-dinledi-(5).jpgvali-oksuz,-bu-defa-da-istasyon-mahallesi-sakinlerini-dinledi-(6).jpgvali-oksuz,-bu-defa-da-istasyon-mahallesi-sakinlerini-dinledi-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler