Vali Öksüz, Çakmak Köyündeki KÖYDES çalışmalarını inceledi

Vali Öksüz, Çakmak Köyündeki KÖYDES çalışmalarını inceledi

Kars Valisi Türker Öksüz, Merkez Çakmak Köyünde yapımında sona yaklaşılan yol, su kanalı, içme suyu deposu ve taziye evi inşaatlarını yerinde inceledi.

KARS HAKİMİYET

Beraberinde İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Yağcı, Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Fatih Tekcan ve Osman Cengiz ile birlikte köyde incelemelerde bulunan Vali Öksüz, yüklenici firma yetkilerinden bilgi aldı.

Köy muhtarı Önder Kayakağanlı ve aza Nebi Kadirhan tarafından karşılan Vali Öksüz, özellikle KÖYDES kapsamında Kars’ın tüm köylerinde alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Türker Öküz,  merkez Çakmak Köyünde 150 metre küp su depolama hacmi olan içme suyu deposu ve 5 bin 300 metre uzunluğunda su kanalı inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi.

 Aynı zamanda özellikle Kars Barajı inşaatı sırasında bozulan ve kullanılamayacak hale gelen yolunda sıcak asfalt olarak yapıldığını ve ulaşıma açıkladığını da açıklayan Vali Öksüz: “Bu yıl içerisinde KÖYDES programı kapsamında 29 kilometre civarında bitümlü sıcak karışım asfalt yapmayı planladık.  Bu çalışmaları yaklaşık yüzde 90 oranında tamamladık ve yüzde onluk bir kısım kaldı. Kars merkez ile birlikte, Selim, Susuz ve Kağızman’da yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kağızman’daki yol çalışması halinde diğerlerini tamamladı. Sadece Kağızman Karabağlar’daki çalışmalarımıza zannediyorum kısa süre içinde tamamlanmış olacak. Tabi bu işler sevindirici işlerdir. Ayrıca Çakmak köyümüzde 150 metreküplük gördüğünüz içme suyu deposunu da yapıyoruz ve köyümüzün hizmetine sunuyoruz. Aynı zamanda 2018 yılından beri devam eden DAP İdaresi destekli 5 bin 300 metre civarında sulama kanalının yapımını da tamamladık. Artık son kontrolleri yapılıyor. Hem içme suyu depomuzu, hem de sulama kanalımızı bir hafta on gün gibi bir zaman zarfında inşallah büyük ölçüde bitirmiş olacağız.” Dedi.

KÖYLERİMİZİN ALT YAPI İHTİYAÇLARINI HIZLI BİR ŞEKİLDE GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

İl genelinde köylerin alt yapı ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidermeye çalıştıklarını da gazetecilere açıklayan Kars Valisi Türker Öksüz: “Genel olarak söyleyeceğim şudur; tabii biz tüm köylerimizin altyapı ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Hem yol, hem içme suyu yönünden hiçbir sıkıntı kalmaması için gayret sarf ediyoruz. Bu ayın sonunda inşallah tüm il genelindeki KÖYDES programımızı yani altyapı ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamlamayı planlıyoruz. Bu ayın sonunda yine komisyon olarak arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarını gözden geçireceğiz. Ondan sonra da çalışmalarımız devam edecek.  Çünkü ek programlarımız var. KÖYDES çalışmalarımıza bu sene çok büyük bir ivme kazandırdık. Artan ödeneklerini de çok verimli şekilde kullanarak köylerimizin alt yapı ihtiyaçlarına harcayacağız. Bu çalışmaların hem yoğun içme suyu çalışması ve sulama kanalları köyümüze ve ilimize hayırlı olmasını diliyoruz. “ Dedi.

vali-oksuz,-cakmak-koyundeki-koydes-calismalarini-inceledi-(3).jpgvali-oksuz,-cakmak-koyundeki-koydes-calismalarini-inceledi-(1).jpgvali-oksuz,-cakmak-koyundeki-koydes-calismalarini-inceledi-(11).jpgvali-oksuz,-cakmak-koyundeki-koydes-calismalarini-inceledi-(18).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler