Vali Öksüz, gazetecilerle buluştu

Vali Öksüz, gazetecilerle buluştu

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ

Gazetecilerle makamında bir araya gelen Vali Öksüz, gazetecilerin halkın sorunlarını dile getiren, çevredeki olayları objektif olarak yansıtan devletle millet arasında köprü görevi yaptıklarını belirterek, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bütün basın mensubu arkadaşlarımın gününü kutluyorum.” dedi.

Gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Vali Öksüz, Hafta sonu anılan Sarıkamış Şehitleri anma programında 20 bin kişinin katıldığı ifade ederek, “Düzenlenen programlara üç bakanımızın katılması bizim için gurur verici oldu. Bakanlarımız program sonrası memnun olduklarını bizlere ilettiler. Malumunuz geçe sene pandemi nedeniyle programlarda değişiklik yapmıştık bu sene de planladığımız programları artan vakalar nedeniyle yine kısıtlamaya gittik. Özellikle salon programı ve tiyatroyu gerçekleştiremedik.” şeklinde konuştu.

Basın müzesi için eldeki envanterin inceleneceğini ve bir çalışma yapacaklarını, Beylerbeyi Sarayının da otel olarak hizmete açıldığını ve Vilayetler Hizmet Birliği işletmesini yapacağını kaydeden Vali Öksüz, “İstanbul, İzmir, Şanlıurfa, Adıyaman, Düzce, Bodrum ve Sivas gibi birçok ilde hizmet veren Vilayetler Hizmet Birliği artık Beylerbeyi Sarayının işletmeciliğini de yapacaklar. Mevcut projeye ek olarak otelin yanında bir de restoran yaptık. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız buradan da faydalanabilsin. Uygun fiyatla hizmete açılan otelimiz ve restoranımız bütün vatandaşlara hizmet veriyor.” diye konuştu.

Kars’ın yöresel mutfağının yanı sıra Şanlıurfa’da bulunan Sıla Geceleri gibi Kars’ın da yöresel türkülerinin şehrin tanıtımı için gerekli bir çalışma başlatacaklarını da söyleyen Vali Öksüz, Kars’a bir alışveriş merkezi (AVM) kazandırılması için iş insanlarına çağrıda bulunarak, yer temini için işbirliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Vali Öksüz, tüm vatandaşların kullanımına açık olacak olan Dünyanın 18. Peynir Rotası ve Türkiye’de tek olan Peynir Müzesi ile Polis Evi’nin de çalışmalarının devam ettiğini, en kısa sürede hizmete girmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve Organize Sanayi Bölgesinde Tekstil Kent inşa ettiğini, buraların firmalara verilere binlerce kişiyi istihdam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bulunan Onkoloji Servisinin de hizmete girmesini arzu ettiğini dile getiren Vali Öksüz, “Bu konunun takipçisiyim ancak bu işi yapan ekiplerle anlaşma bir türlü yapılamıyor. Doktor meselesi çok zor bir mesele çünkü doktorlar şark görevini doldurur doldurmaz şehirden ayrılıyorlar. Ayrıca Türkiye’de bazı bölümler çok fazla mezun vermiyor ve atama dönemlerinde kadro bulunması imkansız hale geliyor. Gündemde 500 yataklı hastane var o da hizmete girerse inşallah Kars sağlık konusunda bir üst levele çıkacak. Bunu sadece doktor olarak da düşünmememiz lazım diğer meslek gruplarında da bu var. Daha yaşanabilir bir şehre atama istiyorlar. İnşallah biz hep birlikte şehrimizi daha yaşanabilir bir yer haline getireceğiz.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler