Vali Öksüz: "Kadınları baş tacı eden bir medeniyetin mirasçılarıyız"

Vali Öksüz: "Kadınları baş tacı eden bir medeniyetin mirasçılarıyız"

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız." dedi.

İlter ASLAN

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaparak, "Başta aile olmak üzere toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Vali Öksüz'ün yaptığı açıklama şöyle: “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna bizleri muhatap kılan, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bir toplumun kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı, verdiği değer ve uygarlık yolunda gösterdiği gelişme ile ölçülmektedir. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rolünün yanında, bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır.

Kadına dünyada birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı verilen ülkemizde, kadın hakları konusunda birçok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu kapsamda; kadına yönelik şiddetin önlenmesinden, kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesine, kız çocuklarımızın eğitiminden, kadına karşı yapılan şiddetle mücadeleye kadar kadınlarımızı ve aileyi korumaya yönelik birçok konuda düzenlemeler yapılmakta, ilimizde de titizlikle uygulanmaktadır.  

Bu duygu ve düşüncelerle; şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler