Vali Öksüz, köylerdeki beton yol çalışmalarını inceledi

Vali Öksüz, köylerdeki beton yol çalışmalarını inceledi

Kars Valisi Türker Öksüz, Arazoğlu ve Atayurt köylerinde yapımı devam eden beton ve parke yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Tacettin DURMUŞ

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zahit Doğu, Genel Sekreter Yardımcıları Fatih Tekcan ve Osman Cengiz ile birlikte köy yollarını inceleyen Vali Öksüz, yüklenici firma yetkililerinden de bilgi aldı.

Her iki yolda makam aracı ile ilk sürüşü gerçekleştiren Vali Öksüz, yol yapımında çalışan işçi ve mühendislere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Kars Valisi Türker Öksüz, köylerde geçtiğimiz yıl başladıkları beton yol yapımının bu yılda devam ettiğini söyledi.

Arazoğlu 3.2 kilometre, Atayurt köyünde ise 1, 2 kilometre beton yol çalışmasını yerinde incelediklerini de söyleyen Vali Öksüz, bu yıl içerisinde; 216 bin metrekare kilitli parke taş yol, 88 km SSB beton yol, 50 kilometre BSK aşınmaz sıcak asfalt tabakası ve 19 kilometre de berkitme yol yapımının gerçekleştirileceğini açıkladı.

Öncelikli hedeflerinin Kars’ın tüm köylerinin yol sorunun çözmek istediklerini ve bu konuda söz verdiğini de belirten Vali Öksüz ”Bugün Atayurt ve Arazoğlu köylerimizin beton yol çalışmasını yerinde inceleme fırsatı bulduk. Hepinizin bildiği gibi bir amacımız var. Kars'ta bütün köylerimizin yollarının standardını yükseltmek, vatandaşımızı sıkıntıdan kurtarmak istiyoruz. Onlar daha konforlu bir seyahat sürsünler istiyoruz. Onun için de gerek ile özel idarelerimizin imkânları gerek borçlanmayla elde ettiğimiz kaynaklarla oluşturduğumuz avantajları bütün köylerimizde yaşayan insanlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bu vesileyle planlamamızda 2022 yılı için toplam 216 bin metrekare kilitli parke yol, 88 km’de SSB beton yol yapımını programımıza aldık. 50 km’lik de BSK aşınmaz asfalt tabakası ve 19 kilometrede berkitme yol çalışmamız olacak. İnşallah 2022 yılı içerisinde bu çalışmaları bitirmiş olacağız ve vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Beton yolda kullandığımız malzemelerin yerli ve milli imkanlarla üretilmiş olması bizim için önemlidir. Hem de kısa sürede da mümkün olan bir malzeme. Beton yol uygulamasına geçtiğimiz yıl başlamıştık. Bu yılda devam ediyoruz. İnşallah köylerimizi beton yollarla buluşturacağız. İhtiyacı olan köylerimize beton yol yaparak onların ulaşımını daha rahat hale getirmek istiyoruz. Köylerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Köylülerimiz şunu bilsin ki; onların yol sorununu çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kaynak oluşturmaya çalışıyoruz. Mevcut imkanları daha da arttırmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da oluşturacağımız kaynaklarla ve imkanlarla kısa bir süre içerisinde bütün köylerimizin yol sorununu çözeceğiz. Onlara bu sözü veriyorum. Kendi imkanlarımızla ürettiğimiz parke üretim tesisimiz var. Burada kendi imkanlarımızla ürettiğimiz parke ve betonların kapasitelerini daha da arttırarak elimizden geldiğince daha fazla yol yaparak köylerimizi rahata kavuşturacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler