Vali Öksüz, “Şehir olarak iyi durumdayız”

Vali Öksüz, “Şehir olarak iyi durumdayız”

Kars Valisi Türker Öksüz, tüm dünyayı olduğu gibi ilimizi de tehdit eden koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için çalışmalarının il genelinde devam ettiğini söyledi.

KARS HAKİMİYET

Sağlık Bakanlığı yönergeleri ve Valilik olarak aldıkları kararlar doğrultusunda, tedbirleri il genelinde uygulamaya devam ettiklerini ifade eden Vali Öksüz, şehir olarak iyi durumda olunduğuna dikkat çekti.

Hastalığın yayılmasını önlemek için çok duyarlı davranmaya devam ettiklerini de belirten Vali Türker Öksüz, “Bir yandan da vatandaşımızın bu süreçte mağdur olmamaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Aynı zamanda Kars Valiliği Sosyal Destek Gurubumuz da görevlerini eksiksiz olarak yerine getiriyor. Tabiki test sonuçları pozitif olan hastalarımız oldu ve tedavileri yapıldı. Bu vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşturulması noktasında çalışmalarımız oldu. Bir yandan da bu bulaş yayılmasın diye çeşitli tedbirler aldık. Bunu da zaman zaman sizlerle paylaştık. İl Hıfsızsıha Kurulu kararıyla aldığımız önleme çalışmalarımızı ve pandemi kurulu kararlarını itinayla uyguladık. Şunu söyleyebilirim ki pozitif vakalar da oldu ama şehir olarak iyi durumdayız. Telaş edecek bir şey yok. Normalleşme süreci tüm ülkemizde başladı. Tabii ki adım adım normalleşmeye yapmamız gerekiyor. Buna çok dikkat etmemiz lazım. ‘İyi durumdayız’ derken de sosyal mesafeyi ve maskeyi artık bırakalım diye bir lüksümüz olamaz. ‘Hayatımız pandemi sürecinden önceki gibi olsun’ asla demiyoruz. Kontrollü bir sosyal hayata devam etmeliyiz. Tabii buna ‘yeni normal’ diyoruz. Yeni normal inşaatları maskeli ve kontrollü bir yaşamdır. Virüs ortadan kalkıncaya kadar bir araya geldiğimiz organizasyonları bir süre ertelemek ve dikkatli davranmak zorundayız. Çünkü her birimiz bu hastalığın bir taşıyıcısı hepimiz olabiliriz. Dolayısıyla bu bulaşının yayılmaması için dikkat etmeye özen göstermeliyiz. Kurallara uymaya devam etmemiz gerekiyor.

KÖYLERİMİZDE DURUM ÇOK İYİ

Bilindiği gibi bazı köylerimizde çeşitli karantina tedbirleri uyguladık. Bu da aldığımız genel tedbirlerin bir parçası oldu. Bugün itibarıyla karantinada olan herhangi bir bölgemiz bulunmuyor.  Bazı bölgelerde 14 günlük karantina süreçleri aldık ama vaka çıkmadı. Vaka çıkmayınca da tedbirleri kaldırdık. Yaptığımız her işlem, aldığımız her türlü önlem vatandaşlarımızın sağlığı içindir. Özellikle belirtmek istiyorum ki aldığımız bir takım tedbirlerden dolayı sıkıntıya girenler olabilir. Ama biz bütün Kars derken tüm vatandaşımızı düşünmek zorundayız. Herkesin genel yararı için tedbirleri alıyoruz ve bu kuralları uyguluyoruz. Zaman zaman idari yaptırımlar da uyguluyoruz. Bunların hepsinin amacı vatandaşımızın sağlığını korumaya dönüktür. Böyle bakarsak meseleye bir an önce bu salgını atlatırız diye düşünüyorum. Çünkü çok bulaşıcı bir hastalıkla karşı karşıyayız. Dikkatli yaşamımızı sürdürmeye devam etmeliyiz. Maske konusunda da bir çağrı yapmak istiyorum. Bütün vatandaşlarımız dışarı çıktığında maske kullansın. Çünkü maske kullanmazsak bu hastalık riski yükseltmiş oluyor. Dolayısıyla asgari şekilde hayatımıza bir süre daha böyle devam edelim. İnşallah kısa bir süre sonra daha normale döneriz ve hayatımızı eskisi gibi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler