Vali Öksüz: “Susuz köy kalmayacak”

Vali Öksüz: “Susuz köy kalmayacak”

Kars’ta 2018 - 2019 yılı KÖYDES Eylül Ayı değerlendirme toplantısı, Vali Türker Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi.

KARS HAVADİS

Toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Çevre ve Şehircilik İl Müdür V. Tuncer Tekin, İl Sağlık Müdürü Dr. Zakir Lazoğlu ile ilçe kaymakamları katıldı.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunun Vali Türker Öksüz, ilgili tüm kurum temsilcilerinin uyum ve koordinasyon içerisinde çalıştıklarına dikkat çekerek amaçlarının suyu olmayan tek bir köy kalmayıncaya kadar çaba sarf edeceklerini söyledi.

Bugün de 2018 - 2019 yılına ait tüm paydaşlarla bir araya gelerek genel bir değerlendirme yapacaklarını da belirten Vali Öksüz, KÖYDES’in 2019 yılı bütçesinin 39 milyon 097 bin 604 TL olduğu hatırlattı.

Açıklamasında, KÖYDES marifetiyle hayata geçirilen projelerdeki temel amacın, kırsalda ve köylerde yaşayan vatandaşın hayatını daha da kolaylaştırmak olduğunu belirten Vali Öksüz: “Bugün, hem tüm çalışmalarımızın genel bir değerlendirmesini yapmak, hem de karşılaşılan sorunlar varsa onların çözümüne katkıda bulunmak için bir araya geldik.

KÖYDES projesi köylerimize yönelik kırsal alanlardaki alt yapı çalışmalarının tamamıdır. 2019 yılı için bize 39 milyon 097 bin 604 TL tutarına bir ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenek merkez köylerimiz, hem ilçelerimiz hem de köylerimiz dâhil olmak üzere, içme suyu, yol ve atık su gibi hizmetlerin getirilmesinde kullanmaktayız. Şu an itibarıyla içme suyu sektörümüzde 11 adet projemiz tamamlanmış, 33 adet projede de çalışmalarımız devam etmektedir. Yine 3 projemiz de şu anda ihale ve sözleşme aşamasında devam etmektedir. Yol ve ulaşım sektöründe 38 adet projemiz şu an itibariyle tamamlanmış durumdadır. 32 adet projemiz de devam ediyor. Ayrıca 10 adet projemiz sözleşme ve ihale aşamasındadır. Biten projeler kapsamında şu anda 178 bin 500 metrekare köylerimiz için parke yapımı planlamıştır. Bunun 100 bin 500 metre tamamlanmıştır. 18 adet de menfez yapımı planlanmıştı. Bunlardan 10 adedi şu anda tamamlanmış durumdadır. 24,5 kilometre de BSK planlamamız kapsamındaydı. 15,5 kilometresinin yapımı ise şu anda tamamlanmış durumdadır. Atık suda ise şu ana kadar 2 adet projemiz, KÖYDES programı kapsamında tamamlanmış ve 8 projemiz de devam etmektedir. Genel olarak projelerimizin yapımına, yıl sonuna kadar devam edeceğiz. Tabiî ki bazen teknik sorunlar ortaya çıkıyor. İçme suyu ile ilgili özellikle yer tahsislerinden kaynaklı sorunlarımız zaman zaman oluyor. Daha farklı projelerini de gündemimize alarak. Çözmeye çalışıyoruz. Buradan şunu ifade etmek isterim ki; bizler tüm kurumlarımız ile birlikte, kırsalda, köylerde ve ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın günlük hayatlarını daha da kolaylaştırmak istiyoruz. Buralarda yaşayan tüm vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Özellikle içime suyu sorunu olan tek bir köy bırakmak istemiyoruz. Köy yolları ağımızın da kalitesini yükseltmek, daha medeni imkânlarda hayatlarını temin etmek için el birliği ile çalışıyoruz. Bu toplantımız bunda sonraki çalışmalarımıza da ışık tutacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler