Vali Öksüz, Türkiye’de uygulanmış bin 100 adet projeyi Kars’a getirdi

Vali Öksüz, Türkiye’de uygulanmış bin 100 adet projeyi Kars’a getirdi

Kars Kalesi etrafında çevre düzenlemesi yapılacak

Tacettin DURMUŞ

Vali Türker Öksüz, sosyal, ekonomik, kültür turizmi ve alt yapı alanlarında Türkiye’de uygulanmış bin 100 adet projeyi beraberinde Kars’a getirdiğini söyledi.

2016 yılında İçişleri Bakanlığınca TBMM’de görevlendirilen ve 2017 Haziran ayından itibaren de İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürütmüş olan Vali Öksüz, bu uygulama projelerini SERKA Genel Sekreterliğine verdiğini açıkladı.

Önceki gün Boğatepe Köyünde Türkiye’nin ilk ve tek peynir müzesini gezip Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu’dan peynir imalatı hakkında bilgi alan Vali Öksüz, peynirde markalaşmanın önemini bir kez daha dile getirdi.

Kars’ta uygulanabilecek 25 proje hazır

Burada açıklamada bulunan Vali Öksüz, Kars’ta göreve başladığı ilk günden bu zamana kadar merkezi Kars’ta bulunan Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) yetkilileri ile ajansın alanına giren çalışmalar üzerinde çalıştıklarını söyledi.

SERKA marifetiyle bölgede uygulanabilecek 25 adet proje üzerinde çalıştıklarını ve çalışmalarda nihai sonuca yaklaştıklarını belirten Vali Öksüz: “TBMM’de görevim ve İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevimi yürütmüş olduğum zamanlarda kalkınma ajanslarının faaliyet alanlarına giren  Türkiye’de uygulanmış bin 100 adet proje üzerinde çalışmıştık. Bu verileri bakanlıkta toplamıştık. Ve bu uygulama örneklerini Kars’a getirdim ve SERKA görevlilerine verdim. Kars’ta göreve başladığımdan beri SERKA ile proje çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarda nihai sona gelmek üzereyiz. Şu an itibariyle 25 adet bölgeye uygulanacak projemiz oldu. Bu projeleri değerlendiriyoruz.” Dedi.

Kars Kalesi etrafında çevre düzenlemesi yapılacak

Kars’ta uygulanacak 25 proje içerisinde en öncelikli çalışmanın Kars Kalesi çevresinde detaylı bir çevre düzenlemesi olduğunu da söyleyen Vali Öksüz: “Bu projelerin en önemlisi Kars Kalesinin çevre düzenlemesidir. Kale ve çevresindeki yolları yapmayı planlıyoruz. Kale altında bulunan birkaç tarihi binayı da restore etmek gerekiyor. Çevreyi güzel bir hale getirmeliyiz. Yolların yanı sıra bölgenin aydınlatılması gerekiyor. Bu bölgeyi güzel, temiz bir mekan haline getirmeyi planlıyoruz. Ve kaybedecek zamanımız yok. Bölgeyi gezen yerli ve yabancı misafirlerin Kars’ın tarihi ve turistik objelerini satın alabilecekleri iş iş yerleri de yapılaması gerekiyor. Tabiki uzun vadede Kars Çayının da temizlenmesi gerek. Bunlar yapıldığı zaman bu bölge muhteşem bir hale gelecek. Kars Kalesi çevresini tarihi dokuya uygun olmak şartıyla halkın da vakitlerini daha iyi bir şekilde geçireceği ve misafirlerini ağırlayacakları bir mekan haline getireceğiz.”şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler