Yavru köpeklere vatandaş şefkati

Yavru köpeklere vatandaş şefkati

Kars’ta karlı havada aç kalan anne köpek ve 6 yavrusuna vatandaşlar sahip çıktı

Tacettin DURMUŞ

Kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi.

Dün gece kentte etkisi altında alan kar yağışı sonrası şehir merkezinde bulunan sokak hayvanları yiyecek bulmaktan zorlandı. Ayrıca, 6 yavrusuyla sokakta kalan anne köpek bir yandan açlıkla mücadele ederken bir yandan da yavrularıyla soğuk havadan korunmaya çalışıyor.

Kars merkez Aşık Şeref Taşlıova Sokak'ta bulunan anne köpek ve 6 yavrusuna vatandaşlar sahip çıktı. Kar yağışının etkisini artırdığı kentte, soğuk havada yiyecek bulmakta zorluk çeken ve yeterli beslenemediği için yavrularını da doyuramayan anne köpeğin yardımına duyarlı mahalle sakinleri yetişti.

Anne ve yavrularını beslemek için yanlarında getirdikleri yemek artıklarını ve diğer yiyecekleri paylaşan vatandaşlar,  olumsuz bir şey olmadan bu yavrulara ve anneye yetkililerin sahip çıkmasını istedi.

KARS’TA SOKAK KÖPEĞİ SORUNU ARTARAK DEVAM EDİYOR

Öte yandan Kars’ta Sokak köpeği sorunu her geçen gün artmaya devam ediyor. Kars Belediyesine ait köpek barınağının yok denecek kadar yetersiz olması, sorunu ortadan kaldırmazken, kısırlaştırma çalışmaları da aynı şekilde az da olsa yapılmaya çalışılıyor. Her gün düzenli olarak köylerden getirilerek şehir ve ilçe merkezine terk edilen köpek sayısı hızla artarken, sorun artarak büyüyor. Şehir ve ilçe merkezine köylerden getirilerek terk edilen başıboş köpekler, mevcut sokak köpekleriyle bir araya gelerek belli bölgeleri sahipleniyor. Böylece kente köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaş sayısı da her geçen gün artarak devam ediyor. Özellikle okul yollarında köpeklerin saldırısına uğrayan öğrenci sayısı da artarken şehir merkezinde ve mahalle aralarında yaşanan köpek korkusu vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Aynı zamanda köpeklerin cadde ve sokakları kirletmeleri de hat safihaya ulaşırken, şikayetler her gün gündeme gelmeye devam ediyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler