YEREL MEDYANIN GELECEĞİ, ANKARA'DA MASAYA YATIRILDI

YEREL MEDYANIN GELECEĞİ, ANKARA'DA MASAYA YATIRILDI

Anadolu Yayıncılar Derneğinin düzenlediği “Yerel Medyanın Geleceği ve Yeni İletişim Teknolojileri Çalıştayı”nda medyanın sorunları ele alındı.

Ercüment DAŞDELEN

Müzeye çevrilmiş bulunan Ulucanlar Cezaevinde düzenlenen çalıştaya katılan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran “Sadece bir telefonla milyon liralık stüdyolara gerek olmadan yayın yapılabilen bir duruma geldik. Bizde yerel medyanın bu değişimden istifade etmesini istiyoruz. Maalesef gazetecilik birikimlerini internet sayfalarına aktaramayanların olduğunu gördüm “ dedi.
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Çalıştayda yerel medyanın geleceğinin ve dijital dönüşümün konuşulacağını aktararak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e katılımlarından ötürü teşekkür etti.
Altındağ Belediye Başkanı Doç.Dr.Asım Balcı’da yaptığı konuşma da böyle bir etkinliğin kendi ilçelerinde düzenleniyor olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’de yaptığı konuşma da yerel medyaya destek olma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığının yerel medyanın dijital dönüşümünde her zaman yanlarında olacağını belirterek, “Bizler yerel medyamızın çağı yakalayan bir anlayışla varlığını idame ettirmesi gerektiğini biliyoruz. Etkili çözüm yollarını bulacağız.” Dedi
Bakan Ersoy, “Dünya çok büyük bir dönüşüm yaşıyor. Bu dönüşüm neredeyse insanlık tarihinin en önemli dönüşümlerinden bir tanesi olarak nitelendiriliyor. Teknoloji alanında yaşanan bu değişimle ihtiyaçlar ve beklentiler değişiyor. Gündelik hayat pratiklerinden iş hayatımızdaki düzene kadar tüm alışkanlıklarımızı yeniden şekillendiren pandemi ile dijital dönüşüm hızının arttığını görüyoruz. Bu dönüşümden en çok etkilenen sektörlerinde başında ise medya geliyor. Bugün geleneksel medya, mecra ve uygulamaları dijitalleşme karşısında çok önemli bir sınav veriyor. Gerçek haber, nitelikli içerik ve anlık bilgiye erişim kanallarını gözden geçirdiğimizde dijital imkânların genişlediğini görebiliyoruz. Ekonomi ve eğitim kalemlerinden sonra yapay zekâ teknolojilerinden en çok etkilenecek olan 3’üncü sektör geleneksel medyanın bundan sonraki serüveni hepimizi yakinen ilgilendiriyor. Yerel medyanın bu dönüşüm karşısındaki duruşu üzerinde ayrıca düşünülen başlıklardan birisi olarak duruyor. Yeni teknolojik çağa ayak uydurabilecek enerjiyi, dinanizmi kaybetmeden yerel medyada dönüşüm için çalışmaya devam etmeliyiz. Bu anlayış ve doğrultuda bakanlık olarak yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu demokrasimizin daha köklü bir şekilde yerleşmesi için kaçınılmaz bir gerçektir. Bizler yerel medyamızın çağı yakalayan bir anlayışla varlığını idame ettirmesi gerektiğini biliyoruz. Etkili çözüm yollarını bulacağız.”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler