"Yıkıyorsanız yeni iş yeri verin"

"Yıkıyorsanız yeni iş yeri verin"

Daha önce Kars merkez Bahri Dağdaş Caddesinde faaliyet gösteren ve birkaç yıl önce eski garajlar mevkiine taşınan prefabrik iş yerleri yıkılıyor.

Tacettin DURMUŞ

Kars Belediyesi tarafından yıkımına başlanan 28 iş yeri sahibi, kendilerine başka bir iş yeri verilmediği için tepkili.

Geçmiş dönemde Digor pazarı olarak bilinen Bahri Dağdaş Caddesinde açık alanda tezgâh kuran esnaf için yapılan prefabrik dükkânlar buradan da kaldırılıyor. Sabah saatleri ile birlikte zabıta ekipleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek söküm çalışmaları başlattı.

Taşındıktan sonra mağdur olduklarını söyleyen işyeri sahipleri zaten fiziki durumu son derece kötü olan işyerlerinde türlü sorunlar yaşadıklarını dile getirdiler.

Yapıldığında su ve tuvaletin dahi yapılmadığını belirten esnaf, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’den kendilerine yer göstermelerini istediler.

BİRİ YAPIYOR BİRİ YIKIYOR

Gazetecilere dert yanan işyeri sahipleri, “Biri yapıyor biri yıkıyor. Bu dükkanları neden yıkıyorsunuz. Burada 28 dükkan vardı. Zaten işlerimiz iyi değil. Bundan sonra ne iş yapacağız. Ortada kaldık, başka işimiz yok. Evimize ekmek götüremeyeceğiz. Biz bu dükkânları ihale ile aldık. Şimdi de söküyorlar. Bizim vergilerimizle bunları yaptırdınız. Yeni yer de vermiyorlar ve çıkın gidin diyorlar. Digor Durağındaki tezgâhlarımızı kaldırıp bizleri buraya getirdiler, şimdi de yıkıyorlar. Ortada kaldık. Elektrik ve su da vermediler. Birkaç tane ihbarcının yüzünden burasını yıkıyorlar. Mademki burada sorun var asayiş sağlanıp, zabıta karakolu kurulsaydı. Kim kötü esnafsa çıkartılsaydı. Birkaç kişi kötü esnafsa onları çıkarsalardı. Evine ekmek götüren diğer esnafın ne suçu var. Belediye Başkanımız burası sökülmeyecek diye söz verdi ama bugün zabıta geldi ve söküyorlar. Allah rızası için esnafı düşünen yok.”şeklinde dert yandılar.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler