Yunus Kılıç, “Köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’ya döndük

Yunus Kılıç, “Köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’ya döndük

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün milletvekilleriyle istiare toplantısında bir araya geldi.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Habertürk Gazetesinden Saliha Çolak’ın haberine göre: Kars Milletvekili Yunus Kılıç’ın bakanlara ulaşamadıklarını “Züğürt Ağa” örneğiyle anlatması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Züğürt Ağa kim?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde 3. grup milletvekilleriyle kahvaltıda buluştu. Bu kez Denizli’den Sivas’a kadar harf sırasına göre millet

Milletvekilleri ağırlıklı olarak yeni sistemden şikayetçi oldu. Sistemin uygulaması, bakanlarla ilişkiler, şikayet konusu oldu. Milletvekillerinin yeni sistemdeki pozisyonundan yakınmalar bu toplantıda da sürdü. Ancak bu kez çarpıcı bir örnekle milletvekilinin düştüğü durum doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarıldı.

ZÜĞÜRT AĞA OLDUK

Edilen bilgiye göre Kars Milletvekili Yunus Kılıç, seçim bölgelerinin sorunlarıyla ilgili olarak bile bakanlara ulaşamadıklarını söyledi. Kılıç, “Köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’ya döndük. Herkes millet vekilinden bir şey bekliyor. Ama elimizde yetki yok.

Bakanlar telefonlarımıza çıkmıyor. Bakanlara ulaşamayınca hiçbr şey yaptıramıyoruz. Milletvekilinin bir ağırlığı kalmadı” diye konuştu.

ZÜĞÜRT AĞA KİM?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözler üzerine, “Züğürt Ağa km?” diye sordu. Bunun üzerine Kılıç, Şener Şen’in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa filminden örnekler verdi. Züğürt Ağa’nın köyünü kaybedince büyük şehirde başına gelenler anlatan Kılıç, milletvekillerinin, köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’nın içine düştüğü duruma düştüğünü vurguladı.

İLK TOPLANTIDA SÖYLEYECEĞİM

Gülüşmelere neden olan Züğürt Ağa örneği üzerine, Cumhurbaşkanı, “İlk kabine toplantısında bakanlara bunu söyleyeceğim” dedi.

ETY, SURİYELİLER, DİYALOG KOPUKLUĞU…

“İstişare sünnettir. Biz dışarıdan aldığımız bilgileri tespitler aktarmakla görevliyiz. Vatanımız milletimiz için hayırlı sonuçlar doğurması çn bunları aktarıyoruz” diyen bir milletvekili de İstanbul seçimin kaybedilme gerekçelerini sıraladı.

Halkla diyalog kopukluğu, emeklilikte yaşa takılanlar ve Suriyeli mültecilere tepkiler gibi olumsuzlukların seçim sürecinde partinin aleyhine bir tablo oluşturduğunu vurguladı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç mi olumlu bir şey yok” diye karşılık verirken, “Olumlu olan şeyler bütün dünya görüyor” dedi.

GRUPTA DA YAPILSIN

Bu arada Eskişehir Milletvekili eski bakan Nabi Avcı da, bu tür istişare toplantılarının farklı konularda sürekli hale getirilmesi ve grup toplantılarının ardından kapalı toplantılarda gündemin değerlendirilmesini önerdi.

KENDİLERİ DE İSTİŞARE YAPMADI

İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da, partiden ayrılmak üzere hazırlık yapan

Ahmet Davutoğlu ve Al Babacan’ı eleştirirken, “Kendi dönemlerinde MYK ve MKYK’da kendileri de istişare yapmadılar.

Şimdi bu tür gerekçelerle partiyi eleştiriyorlar” diye tepki gösterdi.

Kurma hazırlığı içinde olanlara, eski yol arkadaşlarının başına gelenlerden örnek vererek uyarıda bulundu. Parti kuranların hiçbir zaman başarılı olamadıklarına işaret eden Erdoğan, “Ayrılanlardan bir de benim sınıf arkadaşım. Ordu’dan belediye başkanlığına aday oldu, Hilmi Bey’in karşısında perişan oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler