Zabıta ekiplerinden dilenci operasyonu

Zabıta ekiplerinden dilenci operasyonu

Kars Belediyesi zabıta ekipleri dilencilik yapan vatandaşlarla mücadeleyi sürdürüyor

KARS HAKİMİYET

Zabıta ekipleri Cuma namazı sonrasında cami önlerinde dilenenlere yönelik gerçekleştirdiği kontroller sırasında, haksız kazanç elde ederek dilenen beş dilenciyi yakaladı. Dilendikleri sırada yakalanan şahıslar zabıta ekipleri tarafından, 4 numaralı zabıta karakoluna getirilerek üst aramaları yapıldı. Yapılan üst araması sonucunda, dilenmek suretiyle haksız bir şekilde elde edilen bir miktar paraya da el konulduğu bildirildi.

Kars Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, öncelikli olarak Cuma günleri cami önlerinin dilenciler tarafından mesken tutulduğu belirtilerek, kontrollerin devam edeceği belirtildi. Ayrıca dilencilerin ilimize turist olarak gelen yerli ve yabancı ziyaretçileri de dilenmek amacıyla rahatsız ettikleri açıklandı.

Öte yandan dilencilerin yanı sıra bazı şahısların, ilimizi ziyarete gelen turistlere musallat olarak zorla bir şeyler satmaya çalışmaları da önemli sorunlardan biri olarak yaşanıyor. Bu şahısların özellikle Kars Kalesi eteklerinde bulunan bölgede yoğunlaştıkları biliniyor. Ziyaretçileri yoğun bir şekilde rahatsız eden bu kişilere yönelikte zabıta ekiplerinin önleyici uygulama yapması önem arz ediyor….

zabita-ekiplerinden-dilenci-operasyonu-(1).jpgzabita-ekiplerinden-dilenci-operasyonu-(3).jpgzabita-ekiplerinden-dilenci-operasyonu-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler