4 ilde bilim ve sanata büyük yatırım!

4 ilde bilim ve sanata büyük yatırım!

Serhat Kalkınma Ajansı ve Milli Eğitim İl Müdürlükleri işbirliği ile Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da bilim ve sanat merkezlerinin alt yapıları iyileştirildi ve atölyeleri yenilendi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Serhat Kalkınma Ajansı tarafından maddi olarak destelenen “Serhat İllerinin Özel Yeteneklileri” projesi kapsamında Kars Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezindeki Müzik Atölyesi, Ahşap Atölyesi, Resim Atölyesi ve Robotik Kodlama Atölyesi yenilenerek öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Atölyelerin açılışı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yeteneklerin Geliştirilmemesi Daire Başkanı Mecit Ramazan Barın, SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ve Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Kasım Bulut, alt yapıları iyileştirilen 4 atölyenin tanıtımını yaptı, birimler gezildi.

TAŞDEMİR, “ÖĞRENCİLERİMİZ, DAHA NİTELİKLİ GELECEK İNŞA EDECEK”

SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir açılış sonrası yaptığı açıklamada, tamamlanan Serhat İllerinin Özel Yeteneklileri projesi kapsamında TRA2 Bölgesinin 4 ilinde hizmet veren Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) robotik, müzik, resim, ahşap-mekatronik ve seramik atölye donatımlarının sağlandığını söyledi.

Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde de Müzik Atölyesi, Ahşap Atölyesi, Resim Atölyesi ve Robotik Kodlama Atölyesinin öğrencilerin kullanımına sunulduğunu da belirten Taşdemir, “Öğrencilerimiz, daha nitelikli gelecek inşa edecek. SERKA Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Sanat Merkezi ile birlikte 4 ilimizdeki bilim sanat merkezlerinin alt yapılarını iyileştirme ve atölyelerini yenileme projesini hayata geçirdik. Bugün Kars’taki 4 atölyenin açılışını gerçekleştirdik. Merkezde müzik, ahşap, resim ve robotik kodlama atölyelerini donatarak, malzemelerini aldık. Aynı zamanda hocalarımızın eğitici eğitimlerini de vermiş olduk. Burada öğrencilerimizin daha iyi eğitim görmelerini, daha nitelikli gelecek inşa etmek anlamında gençlerimizin ihtiyacı olan her türlü malzemeyi sağladık. Burada Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Bilim Sanat Merkezi Müdürlüğümüzün ciddi emekleri var. Ayrıca fedakarlık ve işbirliği var. Kalkınma Ajansı olarak bizlerde bu desteğimizi hocalarımıza ve merkezimize sunduk. Şu anda burada 96 öğrencimiz daha nitelikli bir şekilde buradaki hizmetlerden faydalanabilecekler. Buradaki her bir malzeme onları hazır bir şekilde bekliyor. Gelip burada istedikleri zaman müzik aletlerini çalabilecekler, her hangi bir makine ile çalışabilecekler ve model üretebilecekler. 3 boyutlu bir yazıcımızda baskı yapabilecekler. Resim atölyesinde de hayallerini tuvale dökebilecekler.”dedi. 

MÜDÜR ACAY, “MERKEZİMİZ TÜM ÖĞRENCİLERE AÇIK OLACAK”

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay da yaptığı açıklamada Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezindeki tüm birimlerin il genelindeki tüm öğrencilere açık olduğunu söyledi. Bu konuda tüm okul müdürleri ile istişarede bulunduklarını da belirten Müdür Acay, “Bugün Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Bilim Sanat Merkezimiz ve Serhat Kalkınma Ajansımızın destekleriyle 4 atölyemiz izin alt yapısını geliştirme projesini hayata geçtirdik. Kalkınma Ajansımız projemize büyük destek verdi. Bizler Bilim Sanat Merkezinden sadece burasını kazananların dışında ildeki tüm öğrencilerin hizmetine sunacağız. Buraya sadece kazanan öğrencilerimiz akşamları geliyorlar. Gündüzlü öğrencilerimizin de burada çalışmalarını hedefliyoruz. Bu konuda okul müdürlerimizle yapmakta olduğumuz bir planlama doğrultusunda diğer öğrencilerimiz de buraya gelip çalışabilecekler. Ayrıca uzaktan gelecek öğrencilerimiz için araçlar da tahsis edeceğiz. Tüm öğrencilerimizin merkezin imkanlarından faydalanmalarını istiyoruz.” dedi.

bilim-ve-sanata-onem-verildi!-(2).jpegbilim-ve-sanata-onem-verildi!-(3).jpegbilim-ve-sanata-onem-verildi!-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler