Akyaka Boyuntaş Köyü Ortaokulu Kars Gezisi Düzenledi

Akyaka Boyuntaş Köyü Ortaokulu Kars Gezisi Düzenledi

Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Boyuntaş Köyü Ortaokulu öğrencileri, Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerine katılarak, Kars'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

 

Boyuntaş Köyü Ortaokulu Müdürü Burhan Atik, gezi ile ilgili şu bilgileri verdi : "Boyuntaş Ortaokulu 6. 7. ve 8 sınıf öğrencilerimizle birlikte öğrencilerimizde milli bilinci canlı tutmak ve yaşadığımız şehir Kars'ın tarihini yakından görmek amacıyla gezi tekniği uygulayarak yaptığımız bu etkinlikte; öğrencilerimiz yaşadığı şehri Kars'ı yakından tanıma fırsatı buldular.  

Etkinlik kapsamında  Sarıkamış Şehitliği,  Kanlı Tabya,  Evliya Camii, Hasan Harakani Hazretleri'nin türbesi ve Kars merkezde bulunan tarihi yapılar gezilmiş ve Sarıkamış Kayak Merkezi'nde öğrencilerimiz doyasıya eğlenmişlerdir.

Gezi planı çerçevesinde öğrencilerimize verilen araştırma ödevleri; Alparslan ve Kars şehri,  Sarıkamış Şehitleri, Hasan Harakani Hazretleri'nin hayatı, Malakanlar'ın Kars kültürüne katkıları,  Kars'a özgü yiyecekler konularını yakından inceleyerek bilgi toplama fırsatı bulmuşlardır. 

Öğrencilerimizde unutamayacakları bir anı bıraktıkları için  Akyaka İlçe Kaymakamımız sayın Nur Sevinç Özbek'e, değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Rıfkı Yağcı'ya, Akyaka İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz sayın Okan Karaçöp' e, Boyuntaş Köyü Muhtarı Beyler Karadağ'a, değerli öğretmenlerimiz Ece Mut ve Can Bartik'e teşekkür ederim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler