AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ne zaman?

AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ne zaman?

Açık öğretim lisesi (AÖL) yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ne zaman? 2019-2020 AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL kayıt - kayıt yenileme tarihleri belli oldu mu?

KARS HAKİMİYET

Kars Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, Açık Öğretim Lisesi kayıtlarının 21 Ağustos ve 27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

MEB açık lisede eğitim hayatını sürdüren binlerce öğrenci yeni dönemde eğitimlerine devam etmek adına kayıt yenileme işlemlerine başladı. Ayrıca ilk kez açık lisede eğitim alacak öğrenciler için de ilk kayıt süreci devam ediyor.

2018-2019 eğiti-öğretim yılında il genelinde açık öğretim lisesi öğrenci sayısının 6 bin 316, açık öğretim ortaokulu öğrenci sayısının 1300 civarında olan öğrenci sayısında bu yıl fazla değişiklik olmayacağı gözlenirken, ilk kez kayıt yaptıracak öğrenciler için en son öğrenim gördüğü ve ayrıldığı eğitim kurumundan alacakları son eğitim durumunu gösterir belge ile en yakın Kars Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri istendi.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos 2019 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Açık Öğretim Lisesi’ne ilk defa kayıt olacak olan öğrenciler Halk Eğitim Merkezleri’nde kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra, anlaşmalı bankalara veya anlaşmalı bankaların ATM’lerine sınav ücretini yatıracaklar.

İLK KAYIT SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, bir dönem için ilk kayıt sınav bedeli olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 10 TL yatıracak.

30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler ise bir dönem için kayıt yenileme sınav bedeli olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL yatıracak.

30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Bedeli olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler