“Azerbaycan insani ateşkese bağlıdır. Misilleme yapma hakkını saklı tutar”

“Azerbaycan insani ateşkese bağlıdır. Misilleme yapma hakkını saklı tutar”

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamayı kamuoyu ile paylaştı.

Ercüment DAŞDELEN

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından paylaşılan açıklamada, “Bir kez daha iyi niyet gösteren Azerbaycan, hümanizm prensiplerine dayanarak 18 Ekim'de insani ateşkesi kabul etti” denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Anlaşmanın açıklanmasının hemen ardından Ermeni silahlı kuvvetleri, Azerbaycan'ın Cebrail kentine Cebrayil bölgesinde Araz Nehri boyunca işğalden kurtarılan köylere yerel saatle 00.02'de havan ve top atışları ile ateş etti. Ermenistan silahlı kuvvetleri gece 00.05'ten 03.25'e kadar ateşkesi ihlal ederek, iki ülke sınırındaki Azerbaycan'ın Gedebey ve Tovuz bölgelerindeki Azerbaycan mevzilerine büyük kalibreli silahlarla ateş açtı. Ateşkes anlaşmasına rağmen gece cephede durumu gergin tutan Ermeni silahlı kuvvetleri sabah saat 07.00'de Ağdara, Füzuli, Hadrut ve Cebrayil yönüne saldırı girişiminde bulundu. Ermenistan'ın ikinci deklarasyondan sonra insani ateşkesi ağır ihlali, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı saldırgan politikasını sürdürdüğünü ve anlaşmazlığın müzakerelerle çözümüne kayıtsız kaldığını göstermektedir. Aynı zamanda, insani ateşkese ulaşmak için çalışan arabulucuların çabalarına Ermenistan'ın saygısızlığıdır. Azerbaycan insani ateşkese bağlıdır, ancak sivil nüfusunu ve mevkilerini korumak için misilleme yapma hakkını saklı tutar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler