Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu TBMM gündeminde

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu TBMM gündeminde

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun yolcu taşımacılığına ne zaman başlanacağını ve Kars'ta Lojistik merkezin ne zaman açılacağını sordu.

KARS HAKİMİYET

Bahşi'nin TBMM Genel Kuruluna verdiği Soru Önergesi Şu Şekilde:

"Aşağıdaki sorularımın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit TURHAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun temeli 2008 yılında Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan devlet başkanlarının katılımı ile Kars’ta atılmıştı. Projenin 2011 yılında bitirileceği açıklanmıştı.

Bunun yanında demiryolu tamamlanmadan Kars’ta bir LOJİSTİK MERKEZ inşa edileceği, depolama ve gümrükleme işlemlerinin burada yapılacağı Kars Milletvekilleri, dönemin başbakanı ve diğer yetkililer tarafından ifade edilmişti. Ancak bu konu gelinen süreçte sürüncemeye bırakıldı. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Yük taşımacılığına başladı ama yolcu taşımacılığına başlanmadı. Demiryolu hizmete girmesine rağmen Kars Lojistik merkezi bitirilemedi. Yıllardan beridir Kars’a Lojistik merkez gelecek, binlerce kişilik istihdam yaratılacak, ticaret canlanacak vb. vaatlerle halk oyalanmaktadır.

Buna göre;

1- Bakü-Tiflis-Kars demiryolundan yılda ne kadar yük taşınmaktadır. Taşınan bu yük belirlenen hedeflerle örtüşmekte midir?

2- Yolcu taşımacılığına ne zaman başlanacaktır?

3- Demiryolu Kars adıyla özdeşleşmiştir. Bu nedenle Karslıların bu demiryolundan ticari anlamda büyük beklentileri vardır. Bu beklentiye cevap verilmekte midir?

4-Kars Lojistik merkez ne zaman tamamlanacaktır, tamamlandığında Kars ekonomisine nasıl bir katkı sağlayacaktır.

5- Kars ile birlikte çevre iller Iğdır, Ardahan, Ağrı ve Artvin’inde BTK Demiryolunun yaratacağı katma değere entegre olmasına yönelik çalışmalar yapılmakta mıdır?" 

thumbnail_iyi-partili-bahsi-btk-demiryolunu-meclis-gundemine-tasidi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler