Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti

Başkan Ertuğrul Alibeyoğlu TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti

Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

Volkan KARABAĞ

İlimizin Sorunları İçin Buradayız

Konu hakkında açıklamalarda bulunan KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu; “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Pandemi sürecindeyiz. Pandemi, başta toplum sağlığı olmak üzere ilimiz ve ülkemiz açısından olumsuz olarak nitelendirilebilecek birçok etki bıraktı. COVİD-19 salgını, toplum sağlığı dışında ekonomik olarak da ilimizde olumsuz sonuçlar doğurdu. Başta hizmet sektöründe faaliyetlerini yürüten firmalarımız olmak üzere, gıda, turizm, inşaat, akaryakıt, tarım, hayvancılık vb. birçok sektörümüz salgından olumsuz etkilendi. Sektörlerde faaliyetlerini yürüten firma temsilcilerimiz tarafından Odamıza iletilen sorunlara çözüm üretebilmek ve sorunları üst mercilere taşımak amacıyla TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettim. Misafirperverliğinden ötürü kendisine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Koronavirüs ile Mücadelede Üyelerimizin Yanındayız

Sözlerinin devamında Başkan Alibeyoğlu “Ülkemiz ve tüm dünya için hem ekonomik hem de siyasi açıdan son derece zorlu geçen 2019 yılının ardından bu yıla birçok gelişmeye bağlı olarak çok daha iyimser başlamıştık. Özellikle geçen yılın son çeyreğinde kaydedilen büyüme performansı, ihracat, işsizlik, enflasyon, faiz, sanayi üretim endeksi ve kapasite kullanımı rakamlarındaki iyileşmeler 2020 yılındaki koşulların bir önceki yıla göre daha olumlu olacağına işaret ediyordu. Ancak Çin’de ortaya çıkan koronavirüs tehlikesi küresel ekonomideki bütün dengeleri alt üst etti. Borsa ve emtia piyasalarında sert düşüşlere yol açan virüs tehdidi, küresel tedarik zincirlerinde de büyük değişimlere yol açtı. Salgının önüne geçmek isteyen bir çok ülke ekonomik ve toplumsal yaşamı kısıtlayıcı tedbirler alırken, bu kısıtlamaların beslediği talep şoku dünya ekonomisindeki yavaşlama risklerini de beraberinde getirdi.

Bu süreçte ülkemiz de tüm dünya ile birlikte önemli bir sınav veriyor. Bugüne kadar mücadele ettiği tüm kriz dönemlerini başarıyla atlatan ve küresel krizler karşısında dirençli bir yapısı bulunan Türkiye’nin koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan olumsuzlukları da en kısa sürede geride bırakacağına inanıyoruz.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de virüsle mücadele kapsamında ilk günden bu yana proaktif ve sonuç odaklı yoğun bir gayret gösteriyoruz. Üyelerimizin bu sancılı süreci en az hasarla atlatabilmeleri için adeta gece gündüz çalışıyoruz. Yönetim Kurulumuz, Meclisimiz, Meslek Komitelerimiz ve personelimiz birlikte gereken tüm adımları vakit kaybetmeksizin atıyoruz. Bu kapsamda salgının sanayi ve ticaret hayatına olan etkisini ölçmek, üyelerimizin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini belirlemek üzere üyelerimizle sürekli iletişim kurabileceğimiz mekanizmalar oluşturduk. Üyelerimiz sorunlarını bizlere iletir iletmez sorunun çözümüne ilişkin KATSO olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. Bu kapsamda üyelerimiz tarafından bizlere iletilen birçok sorunu çözüme kavuşturmayı başardık. Bu dönemde NEFES KREDİSİ Projesi ile üyelerimize büyük destek sağladık. Pandemi süreci henüz bitmiş değil Bizler KATSO olarak Koronavirüs ile mücadele kapsamından üyelerimizin her zaman yanındayız.” Dedi.

Başkan Hisarcıklıoğlu: odalarımıza ve borsamıza büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Pandemi sürecinde yürütülen çalışmalarla ilgili Başkan Alibeyoğlu’na bilgiler verdi.

Hisarcıklıoğlu, “KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile bir araya gelmiş olmak benim için büyük bir memnuniyet, inşallah bu badireleri atlatınca Kars’a gelip değerli Kars halkı ile hasret gidermek istiyorum. İçinden geçtiğimiz süreçte odalarımıza ve borsamıza büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Biz iş dünyasıyla hükümet arasında bir köprü oluşturuyoruz. Bizim üyelerimizin dert ve sıkıntıları belli,

sıkıntılar Kars yerelindeyse Odalarız tarafından çözülüyor, sıkıntılar eğer genel ise TOBB olarak bizler devreye giriyoruz ve sıkıntılarımızı Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza iletiyoruz. İletmiş olduğumuz sorunların birçoğunun çözüme kavuşturulduğunu da buradan belirtmek istiyorum. Yaşanan süreçte KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu’na, TOBB adına teşekkür etmek istiyorum. Bu zor zamanda KATSO Başkanımız çok güzel ve olağanüstü çalışmalar yaptı. TOBB olarak bizlerle hiçbir zaman irtibatı kesmedi ve Kars yerelinde çözüm talep edilen sorunları bizlere iletti. TOBB olarak bizler de gereken çalışmaları yerine getirdik. Bu vesile ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu’na nazik ziyaretinden ötürü teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler