Belediyeden haberimize cevap; Noktalar taşınacak!

Belediyeden haberimize cevap; Noktalar taşınacak!

Kars Belediye Başkanlığı “Kars’ta Parka Çıkan Çocuğa Köpek Saldırdı” başlıklı haberimize cevap vererek, Sokak Hayvanı Beslenme Noktalarının taşınacağını bildirdi.

KARS HAKİMİYET

İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile 0-14 yaş arası çocuklar yaklaşık 40 gün aradan sonra dün ilk kez 4 saatliğine dışarı çıktı. Kars’ta parklar ve sokaklar çocuklarla dolup taşarken, Bisiklet Parkurunda elzem bir olay yaşandı. Babasıyla birlikte parkurda bisiklet süren bir çocuk köpek saldırısına uğradı ve çevredeki vatandaşlar tarafından olay ucuz atlatılmıştı.

Gazetemizde olayı “Kars’ta Parka Çıkan Çocuğa Köpek Saldırdı” başlığıyla gündeme getirdikten sonra Kars Belediye Başkanlığı tarafından açıklama geldi.

İlgili haberin kendilerini de üzdüğünün ve beslenmek noktalarının park haricindeki uygun alanlara taşınacağının bildirildiği açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından şehrimizin merkezindeki sokak köpeklerini beslemek ve düzenli mama dağıtımını hem kurumumuz hem de hayvanseverler tarafından yapılmasını sağlamak gayesiyle oluşturulan besleme noktaları, İl Hayvan Sağlığı Kurulu olumlu görüşüne de istinaden parklarında içinde olduğu muhtelif alanlara konulmuştur. Fakat yerel internet haber sitelerine de yansıyan “Kars’ta Parka Çıkan Çocuğa Köpek Saldırdı” başlıklı haberin bizleri de üzmesi ile birlikte; Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı Veteriner Birimimiz tarafından parklara konulan besleme noktalarının park haricindeki uygun alanlara taşınarak çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına ilgili çalışmaları başlatmıştır.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler