Bilgen’in SESPARTİ’si Kars’ta

Bilgen’in SESPARTİ’si Kars’ta

HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen’in kurduğu Türkiye’nin Sesi Partisi (SESPARTİ) memleketi Kars’ta da örgütlenme çalışmalarına başladı.

Volkan KARABAĞ

Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) 25 ve 26. dönem Kars Milletvekilliği yapan ve HDP’li Kars Belediye Başkanlığı görevindeyken kayyum atanmasının ardından görevden alınan Ayhan Bilgen, kurduğu Türkiye’nin Sesi Partisi, Ülke genelinde örgütlenme çalışmalarına start verdi.

Bilgen’in kurduğu Ses Partisinin kurucu genel kurul üyeleri Sedat Cihangir ve Caner Fidel Mehmetoğlu Kars’ta örgütlenme çalışmaları başlatarak partilerinin tanıtımını yapmaya başladı.

Bilgen’in Türkiye’nin Sesi Partisi’nin resmi kuruluş sürecini tamamladığını söyleyen genel kurul üyesi İnşaat Mühendisi Sedat Cihangir, Kars halkını partilerini tanımaya ve üye olmaya davet etti.

Ayhan Bilgen’in çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilciliği, yazar ve gazeteciliği dışında 2 dönem Kars milletvekilliği ve Kars Belediye Başkanı olarak ta hizmet verdiğini hatırlatan Cihangir, “Bizler Kars için değerli olan Ayhan Bilgen’in genel başkanlığını yürüttüğü Türkiye’nin Sesi Partisi’nin Kars çalışmalarını yapmak üzere görev aldık. Tabiki buradaki amacımız doğru olan fikirlerimizi insanlara gösterebilmek ve açıklayabilmektir. Bu konuda bizlerle yardımcı olmak isteyenleri, bizlerle birlikte yürümek isteyenleri, çalışmak isteyen herkesi partimize davet ediyoruz. Her ilde olduğu gibi Kars’ta da örgütlenmek istiyoruz. Partimiz, özellikle kadınlar ve gençler üzerinden yürüyecektir. Bu konudaki kastımız da yetkinliğe sahip kişilerden olacaktır. Yani amacımız Kars’a ve ülkemize halkımızla birlikte hizmet etmektir. Temsili değil de katılımcı bir demokrasiyi savunarak halkın sesini bir yerlere taşıyabilmek amacımızdır. Bürokrasi ile halk arasındaki mevcut sınıf ayrılıklarını ve mesafeleri ortadan kaldırıp, halkı bizzat yönetimlerde söz sahibi yapmak istiyoruz. Tabiî ki bu konuda tek başımıza hareket etmek istemiyoruz. Diğer bütün partilerle de beraber çalışabiliriz. Bizim için doğru olan her fikir doğrudur, yapılması gereken her şey yapılmadır. Zaten bu zamana kadar toplumu zıtlaştıran ideolojik söylemlerin olumsuz sonuçları ortadadır. İşte bu konuda dediğimiz gibi yapıcı bir yol izleyerek ülkeye hizmet edebilmek amacımızdır.” dedi.

sdds45dsd45sd4545sd45ds45ds4d44d44d4d4d4dddddd.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler