Gazeteciden kimliğini unutan adaya yardım!

Gazeteciden kimliğini unutan adaya yardım!

Kimliğini araçta unutan bir adaya gazeteci yardım ederek, telefonuyla adayın ailesine ulaştı. YKS’ye girecek olan aday, kapıların kapanmasına saniyeler kala binaya girmeyi başardı.

Volkan KARABAĞ

Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşanırken, sınava giren öğrenciler ve veliler arasında sosyal mesafe kuralına dikkat edilmediği gözlendi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 2 milyon 607 bin 903 adayın katılımıyla düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2021-YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı. Kars’ta da korona virüs tedbirleri kapsamında düzenlenen sınavda, binalara girişlerde sosyal mesafe uyarısı yapılırken adaylara maske dağıtılarak elleri dezenfekte etmeleri sağlandı. Kafkas Üniversitesine gelerek kapıda bekleyen öğrenciler, sınıflara tek tek ateşleri ölçülerek ve sosyal mesafeyi koruyarak alındı. Sınav görevlileri sosyal mesafenin korunması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Sınava girecek adayların ve velilerin de bir hayli heyecanlı olduğu görüldü.

Binalara son giriş saati olan saat 10:00’a yetişmek için bazı adaylar son dakikada koşarak binalara geldi. Bir aday sınava gireceği Kafkas Üniversitesi Merkezi Dersikler binasına geldi. Giriş belgelerini veren adayın nüfus cüzdanının eksik olduğunu fark eden görevliler, adayı binaya almadı. Öğrenci binaya geldiği yakınının aracını bulamayınca görevlilerden yardım istedi. Sınava giren öğrencileri çekmek için bina girişinde bulunan gazeteci Adem Alp, görevini bırakarak adayın kimliğini bulmak için adayın ailesine telefon açtı. Aile ile görüşen aday kimliğini binanın önüne getirdi.

Sınava son giriş saatine saniyeler kala binaya yetişen aday, görevlilere ve gazetecilere teşekkür etti.

Kentte 554 salonda yaklaşık 9 bin 260 öğrencinin katılacağı TYT sınavında bin 200 görevli ve 160 polisin görev alacağı YKS’de Kovid-19 tedbirleri kapsamında okul bahçesine öğrenciler harici kimse alınmadı. Okul bahçesi dışında bekleyen velilerin ise zaman zaman sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlendi. Polis ekipleri tarafından velilere uyarılarda bulunarak sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi istendi.

Sınava girecekleri okula gelen bazı öğrencilerin de heyecanlı oldukları gözlenirken, sınav öncesi görevli polisler tarafından moral verilerek, başarılar diledi.

Okul bahçesinin dışında bekleyen bazı öğrenci velileri ise sınava giren tüm öğrenciler için dua ederek Kur'an-ı Kerim okudu.

2021 TYT, AYT, YDT OTURUM TARİHLERİ VE SÜRELERİ

TYT: 26 Haziran 2021 Cumartesi günü, saat 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

AYT: 27 Haziran 2021 Pazar günü, saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YDT: 27 Haziran 2021 Pazar günü, saat 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

gazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(1)-001.jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(2).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(3).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(4).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(5).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(6).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(7).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(8).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(9).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(10).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(11).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(12).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(13).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(14).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(15).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(16).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(17).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(18).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(19).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(20).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(21).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(22).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(23).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(24).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(25).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(26).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(27).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(28).jpggazeteciden-kimligini-unutan-adaya-yardim!-(29).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler