Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’in 15 Temmuz mesajı

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’in 15 Temmuz mesajı

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cem DAŞDELEN / KARS HAKİMİYET

Başkan Daşdelen, mesajında, Türk milletinin 15 Temmuz'da, tüm dünya kamuoyuna demokrasiden asla vazgeçmeyeceğini ilan ettiğini ve hain darbenin ardındaki küresel güçlere de büyük bir hayal kırıklığı yaşattığını belirtti.

Türk medyasının hain darbe girişiminin önlenmesinde tarihi bir sorumluk örneğini gösterdiğini aktaran Başkan Daşdelen, mesajında şunları kaydetti:

"Türk devleti, yüce Türk milleti ve Türk medyası o gece ortaya koyduğu kahramanca mücadele ile hem FETÖ'ye hem de darbenin ardındaki küresel güçlere ağır bir hayal kırıklığı yaşatmıştır. Bütün dünya kamuoyu 15 Temmuz’da Türk milletinin demokrasiden asla vazgeçmeyeceği gerçeğini gözlemlemiştir. Türk medyası ve gerekse yerel medyamız 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Türkiyemize, Cumhuriyetimizin vazgeçilemez değerlerine, demokrasimize yönelik her türlü hain kalkışma ve menfi girişime karşı daima devletin yanında olacaktır."

Başkan Daşdelen, mesajının devamında 15 Temmuz’un bir ‘demokrasi destanı’ olduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz; hür iradesini asla başkalarına teslim etmeyen, canını ve kanını mukaddes bildiği değerlere adamış olan, vatanını ve milletini canından aziz bilen, ölümü gözünde öldürmüş bir milletin tarihin altın sayfalarına yazdığı bir demokrasi destanıdır. Bu destan nesilden nesle aktarılarak milletimizin hafızasında unutulmadan kalacaktır. Demokrasi ve millî irade uğrunda canından vazgeçerek en şerefli makama ulaşmış olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz milletimizin yüreğinde daima yaşayacaktır. Ülkemize komplolar kuran, milletimizi ve devletimizi bölme emelleri güden hainler bilmelidirler ki, bu millet şanlı tarihinin her safhasında olduğu gibi destanlar yazmaya her zaman muktedirdir. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren, açık ve net bir şekilde millî iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Kars halkına ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. 251 şehidimizi rahmetle yâd ediyorum. 2 bin 193 gazimize ve demokrasimiz için sokaklara dökülmüş vatandaşlarımıza minnetimi arz ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler