“Hocalı katliamını şiddetle kınıyorum”

“Hocalı katliamını şiddetle kınıyorum”

AK Parti İstanbul Milletvekili Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Ermeni güçlerinin, Dağlık Karabağ’ın Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992’de gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamın 29’ncu yılı nedeniyle açıklama yaptı

Ercüment DAŞDELEN

AK Parti İstanbul Milletvekili Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Ermeni güçlerinin, Dağlık Karabağ’ın Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992’de gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamın 29’ncu yılı nedeniyle açıklama yaptı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrı, açıklamasında,  “Bugün sözde soykırım iddialarıyla Türkiye’yi suçlayan Ermenistan devlet yetkililerinin talimatları doğrultusunda Ermeni güçleri ve teröristleri Hocalı’da sivil, silahsız, çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapmadan resmi verilere göre 613(106’sı kadın,63’ü çocuk 70 den fazlası yaşlı olmak üzere) kişiyi vahşice ve hunharca katletmişlerdir. Kentte birkaç gün süren katliam, talan ve tecavüzler sonucu 487 kişi bölgeden yaralı olarak kurtulmuş, 1275 kişi ise esir alınmıştır” dedi.

Ayrım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Katliamdan şans eseri kurtulanların anlattıkları yanında, şehit olanların naaşları üzerinde daha sonra yapılan incelemeler sonucu; sivil halkın bir kısmının kafa derilerinin tam bir vahşet örneğigösterilerek yüzüldüğü, gözlerinin oyulduğu ve organlarının kesildiği veya koparıldığı tespit edilmiştir. İnsanlık tarihinin en gaddar ve en acımasız  katliamının bir tesadüfün neticesi olmayıp, aksine uzun sürelerden beri Ermeniler tarafından, Azerbaycan halkına karşı yürütülen planlı ve kararlı soykırım ve etnik temizlik siyasetinin bir eseri olduğu açıktır. Bu amansız ve vazgeçilmez sinsi siyaset, Ermeni diasporasının ve Ermeni lobilerinin her türlüdestek, yardım ve kışkırtmalarıyla yıllar boyu sürdürülmüştür.Uluslararası kuruluşların bağlayıcı kararlarına rağmen, katliam sorumlularının yargı önüne halen çıkarılmamış olması da son derece düşündürücüdür.Katliamın sorumlularının yargılanması için çabalarımız sürmektedir, sürecektir. Ermeni güçleri  tarafından  acımasızca katledilen  613 kardeşimizi hiç unutmadık ve unutturmayacağız . İnsanlık tarihinin en gaddar ve acımasız  soykırımının  29. yıl dönümünde şehadete yürüyen kardeşlerimizi rahmetle yad ederken büyük bir hüznü ve matemi yüreğimizde çok derinden  hissediyoruz. Bir kez daha Hocalı katliamını şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyor, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan  halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler