Kafkas Üniversitesi, 185 Üniversite içerisinde 48’nci oldu

Kafkas Üniversitesi, 185 Üniversite içerisinde 48’nci oldu

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2019 yılı SSCI-SCI-AHCI İndexli Yayın Performansı/Sayısıyla üniversite sıralamasında 185 üniversite içerisinde 48’nci sırada yer aldı.

KARS HAKİMİYET

1992 yılında kurulan 28 yıllık bir üniversite olan Kafkas Üniversitesi, aralarında büyük üniversitelerinde bulunduğu 185 üniversite arasında öğretim üyesi başına düşen yayın sayılarına göre 48’nci olarak dikkatleri üzerine çekti.  

Öğretim elemanlarının 2019 Science Citation Index (SCI/SCI-E), Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) yayın sayısında yapılan değerlendirmeler sonucu Kafkas Üniversitesi, 2019 yılında 894 öğretim üyesi ve 280 yayın sayısı ile araştırmacı başına düşen 0,31’lik yayın sayısıyla sıralamalarda yüksek yayın sayısına sahip olarak 185 üniversite arasında 48’nci sırada yer aldı.

Bu gösterge ile Kafkas Üniversitesi, ülkemizin uluslararası marka üniversitesi olma hedefinde hızla ilerlediğini de kanıtlamış oldu.

Öğretim elemanlarının Science Citation Index (SCI/SCI-E), Social Science Citation Index (SSCI) ve Arts and Humanities Citation Index (AHCI) gibi uluslararası atıf indekslerinde basılmış olan yayın sayıları değerlendirilerek belirlenen performans değerleri, üniversitelerin QS World University Rankings, URAP (University Ranking by Academic Performance), Webometrics gibi bağımsız kuruluşların ölçülebilir kriterlere göre yaptığı değerlendirmelerde önemli bir veri olarak kabul görmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler