KAI Serhatlılar Birliği, Ankara’da Kars-Ardahan-Iğdır rüzgarı estirdi

KAI Serhatlılar Birliği, Ankara’da Kars-Ardahan-Iğdır rüzgarı estirdi

Kars-Ardahan-Iğdır (KAI) Serhatlılar Birliği, Cumhuriyetin 96. Kuruluş yıldönümü ile Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle kutlama programı düzenledi.

KARS HAKİMİYET
Ankara Keçiören Ihlamur Kasrı Salonunda düzenlenen program Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Geceye, 65. Hükümet UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, AK Parti Ankara Milletvekili TBMM İdare Amiri Orhan Yegin, AK Parti Kars eski Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, MHP Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve Temsilcileri, Basın mensupları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Federasyon ve Platform Başkanları, İl Dernekleri Federasyon Başkanları, Ardahan Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi, İlçe ve Köy Dernekleri Başkanları, Muhtarlar, Akademisyenler, Kamuda görevli üst düzey bürokratlar, İş Adamları ve saygın bir hemşeri topluluğu katıldı. 
Cumhuriyetin 96. Kuruluş yıldönümü ile Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programına Kars, Ardahan ve Iğdırlılar büyük ilgi gösterdi.
Gecede, salonu dolduran Kars, Ardahan ve Iğdırlı davetliler hasret gidererek yöresel türküler ve Kafkas halk Oyunları danslarıyla gönüllerince eğlenerek hasret giderdiler.
Gecenin açılış konuşmasını yapan KAI Serhatlılar Birliği Genel Başkanı Yavuz Eğer, “Tam kırk yıl düşman işgali altında kaldıktan sonra hürriyetine kavuşan Serhat şehrimiz Kars ve Ardahan’ın bu gece aynı zamanda özgürlüğüne kavuşmasının 40. yılını kutlamak üzere bu organizasyonu düzenlemiş ve bu çatı alında buluşmuş bulunuyoruz” dedi.
Eğer, böylesine mutlu bir günde kendilerini yalnız bırakmayan, davete katılan tüm hemşeri ve katılımcılar ile emeği geçenlere teşekkür etti.
Gecede, şehit Mardin il Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Karslı hemşerimiz Tufan Kansuva’nın babası Necati Kansuva’ya 65. Hükümet UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay ve AK Parti Ankara Milletvekili TBMM İdare Amiri Orhan Yegin tarafından plaket takdim edildi. KAI Serhatlılar Birliği Genel Başkanı Yavuz Eğer de, şehidimizin babasına Türk Bayrağı teslim etti.
Program, Kars Mahalli Sanatçısı Metin Güngör, Türk Halk Müziği Sanatçısı Mine Kuş, Halk Ozanları ve Kafkas Halk Dansları Topluluğunun gösterisiyle gece geç saatlere kadar devam etti. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler