Kars AFAD Gönüllülerine enkazda eğitim!

Kars AFAD Gönüllülerine enkazda eğitim!

Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan “AFAD Gönüllüğü Projesi” kapsamında Kars’ta projeye katılan gönüllülere “Hafif Arama Kurtarma” eğitimi verildi.

KARS HAKİMİYET

Kars Valiliği tarafından yıkımı yapılan Kars merkez Sukapı Mahallesinde bulunan Kars eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi’nin enkazında 50 AFAD Gönüllüsüne “Hafif Arama Kurtarma” eğitimi verildi.

Kars eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi’nin enkazında bir araya gelen AFAD Gönüllülerine, Kars İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Oktay Aygan başkanlığında bilgilendirme yapıldı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinde destek verdiği eğitimde, 2 gruba ayrılan gönüllülere önce afet durumunda kullanılacak malzemeler tanıtıldı, daha sonra enkaz alanında arama kurtarma eğitimi verildi.

Yaklaşık 2 saat süren “Hafif Arama Kurtarma” eğitiminde tüm malzemeler gönüllüler tarafından denenerek araçların kullanımı gösterildi.

Eğitim sonunda gazetecilere açıklama yapan AFAD İl Müdürü Oktay Aygan, “Afetlere hazırlığın en önemli evrelerinden bir tanesi planlama ve eğitimlerdir. Bugün bizim burada yapmış olduğumuz faaliyetimiz Kars AFAD Gönüllülerimize yönelik enkazda “Hafif Arama Kurtarma” eğitimdir. Bundan önceki faaliyetlerimiz bir bütünlük içerisinde oldu, bundan sonra da bu faaliyetlerimiz devam edecek. Türkiye genelinde 81 ilde gönüllülerimizin afete hazırlığı için çeşitli programlar yapılmakta. Bizde bugün yıkımı yapılan Kars eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi’nin enkazında arama kurtarma faaliyetlerini gönüllülerimizle beraber gerçekleştiriyoruz. Bizlere gönül verenlere içten teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kars’ta AFAD Gönüllülerinin sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Aygan, “Kars’ın afeti ya da Türkiye’nin afeti için AFAD çalışanları ile birlikte aynı zamanda bu işe gönül verenleri de aynı zamanda bize yardımcı olabilecek şekilde hazırlamamız lazım. Yaklaşık 10 gün önce 37 gönüllüyle biz başladık bugün sayımız 50 oldu. Bu sayımızın daha da artacağını düşünüyoruz. AFAD Gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler.”  ifadesini kullandı.

AFAD Gönüllülerinden Özfer Koçak ise “Bugün çok güzel bir eğitim aldık, çok değişik cihazları tanıdık. Eğitim veren arkadaşlarımızda konusunda çok uzman, çok yararlı bilgiler edindik. Tabi ki olmasını istemiyoruz ama yarın bir kaza durumunda veya deprem durumunda epey bilgi sahibi olduk. AFAD Gönüllüleri olarak görevimize hazırız, bu işi başaracağımıza da inanıyorum. İnsan odaklı olduğu için, insana ufak da olsa bir yardımımız dokunacağı için mutluyuz. Bu tarz afetlerin başımıza gelmesini istemiyoruz ama her duruma da hazırlıklı olmak, bilgili olmak ve yararlı olmak bize büyük bir keyif veriyor.” diye konuştu.

AFAD Gönüllüsü olarak eğitimlere başlayan AFAD Gönüllülerinden Yaprak Toprak ise, “Bugün değişik aletlerin nasıl kullanıldığını öğrendik. Herhangi bir afet olduğunda gönüllü olarak gidip bu aletlerle birlikte enkazda kalmış insanları kurtarmak için uğraşacağız. Gönül ister ki herhangi bir sıkıntı olmasın ama bir depremde ya da bir afette gönüllü olarak her zaman hazırız.” şeklinde konuştu.

Eğitimlerin ardından Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gönüllülere ikramda bulunuldu.

Öte yandan eğitim sırasında havanın soğuk olması nedeniyle üşüyen AFAD Gönüllüleri ve UMKE ekibi ateş yakarak ısındılar.

kars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(1).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(2).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(3).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(4).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(5).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(6).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(7).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(8).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(9).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(10).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(11).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(12).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(13).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(14).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(15).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(16).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(17).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(18).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(19).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(20).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(21).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(22).jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(1)-001.jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(2)-001.jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(3)-001.jpgkars-afad-gonullulerine-enkazda-egitim!-(4)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler