Kars Emniyetinden sahte para ve hayvan hırsızlığı uyarısı

Kars Emniyetinden sahte para ve hayvan hırsızlığı uyarısı

Kars’ta polis ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kalpazanların mağduru olmamaları için hayvan pazarındaki satıcılara, sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceğini uygulamalı anlattı.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Kars’ta polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde bir takım güvenlik önlemi almaya devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Vali Hüseyin Atak Bulvarı'ndaki Kars Hayvan Pazarı’nda “Kurbanlık Alışverişinde Dolandırıcılara ve Hırsızlara Karşı Dikkatli Olun” konulu, içeriğinde sahte parayı anlamanın yollarının anlatıldığı broşürleri dağıtarak, sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı satıcıları uyardı.

Hayvan pazarında vatandaşları tek tek dolaşan polis broşür dağıtarak dolandırıcılık olaylarına maruz kalan vatandaşların zaman geçirmeden güvenlik güçlerine haber vermelerini istedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de hayvan pazarı giriş ve çıkışlarında araçlar üzerinde uygulama yaptı.

Asayiş Şube Müdürü Ahmet Karaca gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sayın Valimiz Türker Öksüz himayesinde, Sayın İl Emniyet Müdürümüz Ümit Bitirik’in talimatlarıyla bugün burada Asayiş Şube Müdürlüğümüz ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz olarak yaklaşan mübarek Kurban Bayramınız öncesi sahte para, dolandırıcılık ve hırsızlık konularında vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetlerimiz oldu. Bu yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı’nda bu tür bilinçlendirme, bilgilendirme aktivitelerimiz bayram süresince devam edecek. Ayrıca bu bayramın huzur ve güven içerisinde geçmesi için sabit ve yaya devriyelerimiz, uygulamalarımızda devam edecek. Vatandaşlardan da ricamız olası bir durum olursa bu durumu bize bildirmeleridir. Şüpheli bir durumla karşılaştıklarında lütfen155 Polis İhbar Hattını aramalarını istiyoruz. Vatandaş-polis olarak Ortaklaşa bir şekilde kazasız, belasız ve huzur içinde bir bayram geçirmemizi temenni ediyoruz.” dedi.

Öte yandan polis ekipleri tarafından dağıtılan broşürde sahte paraya dikkat edilmesi gerektiği anlatılırken, filigran, emniyet şeridi, holografik şerit folyo, kabartma baskı, bütünleşik görüntü ve floresan etkili mürekkep konularında da uyarıcı bilgilere yer verilerek, “Vatandaşlarımızın kalpazanların tuzağına düşerek kanun karşısında suçlu duruma düşmemeleri için banknotları tanımaları ve aldıkları paranın gerçek olup olmadığı hususunda tüm banknotlarda bulunan ve belirtilen özelliklere dikkat etmeleri gerekmektedir.” uyarısı yapıldı.

SAHTE PARA KURBANI OLMAYIN!

Emniyet Şeridi

Tüm banknotlarda kağıda gömülü olarak yer alır. Banknot ışığa tutulduğunda her iki yüzden de kesintisiz bir hat şeklinde görülür.

Holografik Şerit Folyo

Banknotların ön yüzünde bulunur ve banknot hareket ettirildiğinde parlak ve renkli yansımalar verir.

Kabartma Baskı

Atatürk portresinin ve üstte yer alan merkez bankası ibaresinin yanı sıra orta bölümde kupür değerini gösteren sayılar ve yazılarda kabartma baskı bulunur.

Gizli görüntü

Portrenin sağ alt tarafında yedigen şeklin içinde banknota yatay konumda bakıldığında kupür değerini gösteren gizli görüntü yer alır.

Renk değiştiren şerit

Banknotların arka yüzünde üzerinde kupür değerini gösteren sayı ve TL harfleri bulunan renk değiştiren şerit, banknot hareket ettirildikçe yarı sarı şeffaf sarı renkli yansıma verir.

kars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(1).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(2).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(3).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(4).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(5).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(6).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(7).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(8).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(9).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(10).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(11).jpgkars-emniyetinden-sahte-para-ve-hayvan-hirsizligi-uyarisi-(12).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler