Kars merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu: 3 tutuklama

Kars merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu: 3 tutuklama

Kars merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Volkan KARABAĞ

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince ortak yürütülen FETÖ/PDY Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve askeri yapılanma içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Kars’taki kontörlü ve umuma açık yerlerdeki sabit hatlardan, FETÖ/PDY mahrem yapılanmasında bulunan kişilerin, TSK içerisindeki diğer örgüt üyeleri ile haberleşmede kullandığı, FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü ile irtibatı olduğu değerlendirilen ve açık kimlikleri tespit edilen TSK mensuplarına yönelik Kars merkezli Ankara, Kayseri, Uşak, Samsun, Hakkari, Yozgat, Burdur, Sivas, Şırnak olmak üzere toplam da 9 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı

Yapılan operasyonda 1 Albay, 2 Yarbay, 6 Yüzbaşı, 2 Üsteğmen, 2 Astsubay olmak üzere toplamda 13 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 şüpheli, Emniyetteki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 şahıs ise Adli Kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili olarak Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile kararlıkla devam edecektir.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler