Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Kadir Gecesi mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın Kadir Gecesi mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

"İslam dünyası olarak güzelliklerini yaşayıp müşahede ettiğimiz on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif’e veda ederken, bu gece bin aydan daha hayırlı olan ve Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu Kadir Gecesini idrak edeceğiz.

Kur’an-ı Kerim’de, Kadir Gecesi hakkında, şöyle buyuruluyor: “Biz onu Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.”

Peygamber efendimiz (S.A.V.), kendisine peygamberliğin verildiği gece olan Kadir Gecesi hakkında, şöyle buyurmaktadır: “Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin- kul hakkı hariç- geçmiş günahları bağışlanır.” 

Ayet-i Kerime’lerde ve Hadis-i Şerif’te ne denli kıymetli, ehemmiyetli ve mübarek bir gece olduğu buyurulan Kadir Gecesini en iyi şekilde ihya edebilmeyi temenni ediyoruz. Hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesini can-ı gönülden tebrik ediyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler