Kars Müzesi görenleri hayran bıraktı

Kars Müzesi görenleri hayran bıraktı

Kars Müze Müdürlüğü tadilat sonrası yeniden ziyaretçi kabulüne başladı. Müze bahçesinde baştan sona bir düzenleme gerçekleştirilerek sergilenen yüzün üzerindeki taş eser, görenleri hayran bıraktı.

İlter ASLAN

Kars Müze Müdürlüğü son dönemde yapmış olduğu başarılı çalışmalarla adından söz ettiriyor.

Kars’ta korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının arkeolojik araştırma ve kazılarla açığa çıkarılmasını, korunmasını, değerlendirilmesini ve tanıtılmasını sağlamak, tahribini ve kaçırılmasını önleyici tedbirleri almak için çalışan Müze Müdürlüğü, farklı eserleri, sergi salonunda sergileyerek halkın ziyaretine sunuyor.

Kültür Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Kars Müze Müdürlüğü Bakım, Onarım, Teşhir Tanzim ve Çevre Düzenleme İşi' kapsamında 23.09.2021 tarihinde çalışmalara başlanmış ve yaklaşık iki aylık süre içerisinde Kars Müzesi bahçesinde baştan sona bir düzenleme gerçekleştirildi.

Müze bahçesinde bulunan taş eserler için hava şartlarının olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla “üstü kapalı teşhir alanları” ile birlikte yine müze bahçesinde özellikle yaz aylarında ilimizde bulunan öğrencilere yönelik arkeolojik etkinliklerin gerçekleştirilebilmesi için etkinlik alanı ve müze bahçesinde bir çok noktada dinlenme alanları oluşturuldu. Müze bahçesinde ; koç, koyun ve at biçimli mezar taşları, kitabeler, mimari öğeler, sanduka mezar taşları gibi yüzün üzerinde taş eser ziyaretçilerini bekliyor.

Kars kültür ve turizm gönüllüleri, Kars Müzesi’ni bölgede örnek bir müze konumuna getiren başta Kars Vali Türker Öksüz olmak üzere Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin ve Kars Müze Müdürü Yavuz Çetin’e teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler