Kars Polis Evi yıl sonunda hizmete açılıyor

Kars Polis Evi yıl sonunda hizmete açılıyor

Kars Emniyet Müdürlüğü olarak uzun yıllar hizmet veren tarihi ve tescilli bina, restore edilerek Polis Evi’ne dönüştürülme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Volkan KARABAĞ

Kars İl Emniyet Müdürlüğünün, Gaffar Okan Bulvarı üzerinde bulunan yeni binasına taşınmasının ardından boşaltılan ve Faikbey Caddesi üzerinde bulunan bina, tarihi dokuya uygun bir şekilde restore ediliyor. Restorasyon çalışmaları devam eden Kars Polis Evi’nde, 8 adet süit oda, 7 adet standart oda, 1 adet engelliler için oda ile lobi, restoran, lokal, mescit, kış bahçesi ve idari birimler yer alacak. 25 Şubat 2020 tarihinde ihalesi yapılan ve 7 milyon 968 bin TL’ye mal olacak projenin yüzde 50’lik kısmı tamamlanırken, 2020 yılı sonunda bitirilerek hizmete sunulması hedefleniyor.

Çalışmalar hakkında gazetecilere açıklama yapan ilgili firma yetkilisi Doğukan Umak, “Şuan çalışmalarımızın yüzde 50’lik kısmını tamamlamış bulunmaktayız. Ana binanın dış işlemleri bitti, ek binada daha önceden tadilat görmüş kolonlar ve kirişler tekrar yıkılma kararı aldığı için yıkımı devam ediyor. Ek bina revize halinde, yenilecek. Bahçede tesviye işlemleri devam ediyor, çevre düzenlemesine başlamak üzereyiz.” dedi.

Umak, yıl sonunda çalışmaları bitirerek Kars Polis Evi’ni hizmete sunmayı da hedeflediğini sözlerine ekleyerek, ek binada yapımı devam eden yıkımların da ana binaya zarar vermeden devam ettiğini dile getirdi.

kars-polis-evi-yil-sonunda-hizmete-aciliyor-(1).jpgkars-polis-evi-yil-sonunda-hizmete-aciliyor-(2).jpgkars-polis-evi-yil-sonunda-hizmete-aciliyor-(4).jpgkars-polis-evi-yil-sonunda-hizmete-aciliyor-(3).jpgkars-polis-evi-yil-sonunda-hizmete-aciliyor-(5).jpgkars-polis-evi-yil-sonunda-hizmete-aciliyor-(6).jpgkars-polis-evi-yil-sonunda-hizmete-aciliyor-(7).jpgkars-polis-evi-yil-sonunda-hizmete-aciliyor-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler