Kars salgın denetim ekibi, gece-gündüz görev başında!

Kars salgın denetim ekibi, gece-gündüz görev başında!

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla kurulan salgın denetim ekibi, 24 saat görev başında.

Volkan KARABAĞ

Koronavirüs salgını ile  mücadelede kapsamında kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik,  maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması konusunda alınan tedbirleri denetlemek için kurulan Salgın Denetim Merkezleri 7 gün 24 saat esasına göre görev yapıyor.

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında İş Yeri Denetim Ekiplerinde görevlendirilen personel, İl ve İlçe Salgın Denetim Merkezi bünyesinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Berber-kuaför-güzellik merkezleri, AVM’ler pazar yerleri-sosyete pazarları, kahvehane-kıraathaneler, hamam-sauna-buhar odaları-jakuzi-kaplıca ve kapalı yüzme havuzları, lokanta-restoran-kafe vb. yerler, spor merkezleri-tesisleri, sahil bantları-park-piknik alanları-mesire yerleri, konaklama tesisleri, çay bahçeleri, düğün ve nikah salonları, sinema-tiyatro ve diğer kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parklar, ganyan bayileri, halı sahalar, bilardo salonları, dernek lokalleri, internet kafe-salon ve elektronik oyun yerlerinin denetimi, İl ve İlçe Salgın Denetim Merkezinde Covid-19 salgını süresince görevlendirilen personel tarafından, ticari taksiler, şehir içi-şehirlerarası toplu ulaşım araçlarının denetimi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilimizde bulunan camilerin denetimi İl Müftülüğü personeli tarafından yapılıyor.

Covid­-19 kapsamında alınan önlemlere veya belirlenen kurallara aykırı durumlarla karşılaşan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı “Hayat Eve Sığar (HES)” uygulaması üzerinden ya da 112, 155, 156 çağrı numaraları üzerinden il ve ilçe Salgın Denetim Merkezlerine ihbar ve şikayette bulunabiliyor.

İl Merkezinde ise İl Salgın Denetim Merkezi’nin; 0.474.213 69 00 - 0.474.213 69 02 -0.474.213 69 04 - 0.474.213 69 05 ve 0.474.213 52 35 numaraları telefonları üzerinden ihbar ve şikayette bulunabilir.

kars-salgin-denetim-ekibi,-gece-gunduz-gorev-basinda!-(1).jpgkars-salgin-denetim-ekibi,-gece-gunduz-gorev-basinda!-(2).jpgkars-salgin-denetim-ekibi,-gece-gunduz-gorev-basinda!-(3).jpgkars-salgin-denetim-ekibi,-gece-gunduz-gorev-basinda!-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler