Kars Şeker Fabrikası her geçen gün ivme kazanıyor

Kars Şeker Fabrikası her geçen gün ivme kazanıyor

Kars Şeker Fabrikası geçen yıla oranla yüzde 13 artışla bu yıl 53 bin ton şeker pancarı işlemesi yapacak.

KARS HAKİMİYET

Geçtiğimiz gün 26. dönem pancar alım kampanyasını başlatan Kars Şeker Fabrikası, bu yıl toplam 497 çiftçiden 53 bin ton civarında pancar satın alacak. Alınacak 53 bin ton pancar karşılığında ise çiftçiye 18 milyon liralık ödeme yapacak.

Kars Şeker Fabrikasının her geçen gün büyük ivme kazandığını ifade eden Şeker İş Sendika Kars Şube Başkanı Yaver Kop, “Kars Şeker Fabrikamız istihdam ve üretim açısından ilimizin ve bölgemizin önemli katma değer sağladığı bir yerdir. Bu yılki pancar ekimi miktarı, şeker ve yan ürünleri üretimini geçen yılla kıyasladığımızda büyük bir artış olduğunu görüyoruz. Çiftçimizin büyük gayretlerle üreterek fabrikalarımıza teslim etmeye başladığı pancar için sayın Cumhurbaşkanımız 2019 yılı yüzde 16 polar şeker ihtiva eden firesi düşürülmüş net 1 ton A kotası şeker pancarı baz alım kesin fiyatını 300 TL olarak açıklamıştır. Bu da önümüzdeki yıllarda da bizim fabrika olarak gerçek rekoltemizi yakalamamızda bizim için çok önemli unsurlardan bir tanesidir. Bir de buna Doğu Anadolu Bölgesinin fermantasyon teşviki eklenirse çiftçimizin daha çok yüzünün güleceğine inanıyoruz.” dedi.

Başkan Kop, Kars Şeker Fabrikasına ayrıca yeni ekipmanlarında alımı için ihalenin önümüzdeki günlerde yapılacağını ifade ederek, “Çiftçimizin işini kolaylaştırmak için DAP kapsamında 3 tane İki Sıralı Pancar Söküm Makinesi, 5 tane Tek Sıralı Pancar Söküm Makinesi ve 5 tane Gübreli Çapa Makinesi olmak üzere toplam 13 makine Kars pancar çiftçisinin hizmetine sunulacak. Bu makinelerin ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Kars Valimiz sayın Türker Öksüz’e, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekilimiz sayın Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekilimiz sayın Prof. Dr. Yunus Kılıç’a, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürümüz sayın Mücahit Alkan ve ekibine, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Daire Başkanı sayın Mehmet Hasdemir’e, Şeker İş Sendikası Genel Başkanı sayın İsa Gök’e, Kars Ziraat Odası Başkanı sayın Adem Ertaş’a fabrikamız adına teşekkür ederiz.” diye konuştu.

13 makinenin alım ihalesinin 24 Ekim 2019 tarihinde yapılacağını söyleyen Başkan Kop, makinelerin ihale tarihinden itibaren 30 gün içinde imzalanan sözleşmeye müteakip ilimize getirileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler