Kars'a şehit ateşi düştü

Kars'a şehit ateşi düştü

Ağrı'da sürdürülen Eren -15 operasyonları kapsamında Karslı bir askerin şehit olduğu haberi geldi.

Volkan KARABAĞ

Edinilen bilgilere göre; Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yürütülen Eren -15 operasyonları kapsamında 2'nci JOPER Tabur Komutanlığına bağlı 2 JOPER timi tarafından bir grup bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu tespit ettiği ve BTÖ mensuplarıyla kısa süreli temas sağlandığı öğrenildi. Temas sonucunda; JOPER Tabur Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş (31) yaralandı.

Yaralı Keleş helikopterle Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş getirildiği Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Kars'ın Selim İlçesi doğumlu olan Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Keleş, evli 2 çocuk babası.

3 kardeşin en küçüğü olan şehit Keleş için Hani Havalimanında tören düzenlendi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş’in Türk bayrağına sarılı naaşı, saygı duruşu ve özgeçmişinin okunmasının ardından silah arkadaşlarının omzunda askeri uçağa taşınarak Ankara’ya gönderildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ağrı-Doğubayazıt ilçesi kırsalında gerçekleştirilen Eren-15 Operasyonunda çıkan çatışmada bir kahraman jandarma personelimiz ağır yaralanmış, helikopter ile Doğubayazıt Devlet Hastanesine kaldırılmış, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, aziz milletimize, kederli ailesine ve Jandarmamıza başsağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler