Kars’ın en güçlü STK’ları Kars için bir araya geldi

Kars’ın en güçlü STK’ları Kars için bir araya geldi

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ev sahipliğinde Kars’ın en güçlü STK’ları Kars için bir araya geldi.

KARS HAKİMİYET

Gerçekleşen toplantıya Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday, Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş ve Kars Kahveciler Odası Başkanı Ayhan Nebioğlu katıldı.

Yapılacak Olan Geniş Katılımlı Toplantı İçin Ön Görüşme Gerçekleşti

Toplantının amacı hakkında açıklama yapan Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu “Geçtiğimiz günlerde de basına yansıdığı gibi Kars ili hızla nüfus kaybetmektedir. Son 19 yılda 40.000’e yakın kişi ilimizden göç etmiştir. Bu üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Kars halkı neden ilimizi terk etmektedir? Kars STK’ları olarak bunda bizim de sorumluluğumuz olduğu inancı ile toplanmış bulunmaktayız. Bu ve bunun gibi önemle üzerinde durulması gereken konuları değerlendirmek üzere önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Şu anki toplantımızın amacı bir ön görüşmedir” dedi.

Kars Esnafları Kepenk Kapatmaktadır

Kars ESOB Başkanı Adem Burulday “Kars küçük esnaflarımız zincir mağazaların önünde yok olmakta, Zincir mağazaların artışı Kars Ekonomisine darbe vurmaktadır. Önlenemez artışın önüne geçmek için tedbir almamız gerekmektedir.Bu konuyu önümüzdeki günlerde yapmayı planladığımız toplantımızın gündemine taşıyacağız” diye konuştu.

Gücümüzü Birleştirmemiz Gerekiyor

Kars Ziraat Odası Başkanı Edem Ertaş “STK’lar olarak 40.000’in üzerinde üyeyi temsil etmekteyiz. Birbirimizden bağımsız olarak hareket ederek sorunları çözmemiz mümkün değildir. İlimizin sorunları bellidir bu sorunları çözebilecek makamlar da bellidir. STK’lar olarak birlikte hareket ederek, güçlerimizi birleştirerek sorunlarımızı çözme yoluna gitmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Fikir alışverişi çerçevesinde gerçekleşen toplantı neticesinde Kars’ın tüm Oda, Ekonomi tabanlı dernek ve vakıfları ile ilgili Kurum ve Kuruluş temsilcilerinin katılımları ile geniş katılımlı bir toplantı organize edilmesine karar verildi. 
Toplantı STK Başkanlarının dilek ve temennilerinin ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler