Kars’ın köylerine 7 milyonluk yatırım!

Kars’ın köylerine 7 milyonluk yatırım!

Vali Öksüz, 2020 yılında KÖYDES yatırım programı kapsamında köylere 7 milyon 328 bin 821 lira yatırım yapıldığını söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, başkanlık ettiği Kars ili merkez ilçe ve köylerine hizmet götürme birliği, 2021 yılı dönem başı olağan meclis ve muhtarlar toplantısında açıkladı.

Vali Öksüz açıklamasında, sosyal amaçlı yatırımlar kapsamında Kars’ın merkeze bağlı Hasçiflik ve Bekler köylerinde yapılmak üzere 110 m2 taziye evi yapım projesi ile Çığırgan köyü 150 m2 sosyal amaçlı salon yapımının yatırım programına alındığını söyledi.

Vali Öksüz, Hasçiftlik Köyü taziye evinin yapımı tamamlanmış olduğunu ve Bekler köyü taziye evinin yapımı ile Çığırgan Köyünde sosyal amaçlı salon yapımının devam etmekte olduğunu da belirtti.

2020 yılında KÖYDES yatırım programı kapsamında birliğe toplamda 7 milyon 328 bin 821 lira tahsis edilmiş olduğunu da belirten Vali Türker Öksüz, bu ödeneğin aşağıda belirtilen yatırımlar kapsamında kullanılmış olduğunu da kamuoyu ile paylaştı.

KÖY YOLLARI

Kars Valisi Türker Öksüz yapılan diğer çalışmaları ise şu şekilde sıraladı: “27 adet proje köy yolları kapsamında 2020 yılı KÖYDES yatırım programına alınmış olup bu projelerden 23’ü köy içi kilit parke taşı yapım işi, 4’ü ise sanat yapısı (menfez) olarak belirlenmiştir. Yatırım programına alınan köy içi kilit parke taşı yapım işinden 23’ü hayata geçirilmiştir. Köy içi kilit parke taşı yatırımları kapsamında toplamda 82.663 m2 kilit parke taşı köylerimize projelendirilmiş olup bu yatırımların sözleşme tutarı KDV dahil 3 milyon 937 bin 726,44 TL’dir. Köy yolları kapsamında 4 köyümüz için sanat yapısı (toplamda 10 adet menfez) yapımı yatırım programına alınmış olup tamamı hayata geçirilmiştir. bu yatırımların KDV dahil toplam sözleşme tutarı 541 bin 620,00 TL’dir.

İÇME SULARI

20 adet proje içme suları kapsamında 2020 yılı KÖYDES yatırım programına alınmış ve bu projelerden 15’i hayata geçirilmiş olup 5 proje iptal edilmiştir. Bu yatırımların KDV dahil toplam sözleşme tutarı 2 milyon 059 bin 100,00 TL’dir. Köy yolları kapsamında yatırım programına alınan 27 projeden tamamı hayata geçirilmiş olup gerçekleşme oranı yüzde 100’dür. İçme suları kapsamında yatırım programına alınan projelerden (iptal edilen 5 proje hariç) 15 projeden tamamı hayata geçirilmiş olup gerçekleşme oranı yüzde 100’dır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler